Negaluojantis S. Jasaitis neatsisakė palaikyti neįgalių plaukikų

Kad galėtų pajusti, kaip tenka plaukti neįgaliesiems, sveikiems renginio dalyviams prieš įšokant į vandenį guma buvo surištos kojos.

S.Jasaitis.<br>Organizatorių nuotr.
S.Jasaitis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-10-31 15:11, atnaujinta 2018-01-23 22:24

Palaikyti ir pasveikinti neįgalių sportininkų į baseiną atvyko Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Seimo narės Orinta Leiputė bei Vida Marija Čigriejienė, Kauno miesto tarybos nariai, kiti aktyvūs kauniečiai.

Kartu su negalią turinčiais žmonėmis plaukimo takeliuose muzikos grupės „16Hz“ nariai Broliai Petras ir Robertas Jucevičiai, Lietuvos vandensvydžio lygos viceprezidentas ir Rimanto Kaukėno paramos centro atstovas Giedrius Pauža, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius ir olimpietis Mindaugas Špokas, plaukikas olimpietis Paulius Andrijauskas.

Kad galėtų pajusti, kaip tenka plaukti neįgaliesiems, sveikiems renginio dalyviams prieš įšokant į vandenį guma buvo surištos kojos.

Plaukti drauge su neįgaliaisiais buvo pažadėjęs ir krepšininkas Simas Jasaitis, tačiau dėl sveikatos problemų jis šokti į vandenį atsisakė. Sportininkas renginio dalyvius palaikė plaukimą įdėmiai stebėdamas nuo baseino krašto.

„Atėjau palaikyti šių žmonių, nes jie – mūsų visuomenės dalis. Nė vienas nesame apdraustas nuo nelaimės. Nesvarbu, kad šiandien galime laisvai judėti ir vaikščioti, tačiau niekas nežino, kas bus rytoj. Todėl labai svarbu negalią turintiems žmonėms parodyti, kad jie mums, sveikiesiems, niekuo nusileidžia“, – kalbėjo S.Jasaitis.

Grupės „16Hz“ nariai nuolat palaiko įvairias akcijas, todėl išgirdę apie tai, kad turės galimybę plaukti kartu su neįgaliaisiais, iš karto sutiko.

„Negalime likti nuošaly, turime padėti vieni kitiems. Mes aktyviai dalyvaujame kraujo davimo akcijose, remiame mažuosius ligonius, neįgalius žmones“, – sakė dainininkai.

Vandensvydininkas G.Pauža įsitikinęs, kad iš šiame renginyje dalyvaujančių žmonių kiekvienas gali pasimokyti stiprybės ir atkaklumo.

„Renginyje dalyvauja apie pusšimtį žmonių, kurių kiekvieną negalia palietė, tačiau nepalaužė. Reikia būti labai stipriu fiziškai ir dvasiškai, kad galėtum plaukti be kojų ar rankų, būdamas aklas“, – kalbėjo G.Pauža.

Po renginio visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.