Aktorė N. Narmontaitė svečiams atskleidė tai, ko nemato žiūrovai

„Tegu džiaugiasi tavo širdis, mielas skaitytojau. Arba, kaip mes, žemaičiai, sakom – tego joukas dūšė“, – linki aktorė Nijolė Narmontaitė, išleidusi knygą „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės. Ko nematė žiūrovai“. Pirmadienį ši knyga pristatyta skaitytojams sostinės Mažajame teatre.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 7:51 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:40 AM

Pirmadienį, dieną, kai teatralai ilsisi, Vilniaus mažajame teatre tvieskė šviestuvai ir būreliais traukė žmonės. Juos čia atginė smalsumas: teatro, kino, serialų aktorė, poezijos skaitovė, renginių vedėja 55 metų N.Narmontaitė atskleidė dar vieną – rašytojos – talentą. Leidykla „Alma littera“ išleido jos knygą, į kurią sudėtos smagios, keistos, kartais mistiškos istorijos, nutikusios aktoriams, režisieriams ir kasininkėms. Užrašytos ir teatrinės legendos, keliaujančios iš lūpų į lūpas. Aktorės N.Narmontaitės kalbinti kolegos papasakojo savo nuotykius scenoje, filmavimo aikštelėse, gastrolėse.

„Bendraudama su žiūrovais visada papasakoju vieną kitą smagią istoriją, man pačiai nutikusią teatro scenoje ar filmuojantis. Ir tas užkrečiamas juokas salėje man pakišo puikią mintį: juk tokių istorijų neabejotinai gali papasakoti ir mano kolegos – aktoriai, režisieriai, o gal net teatro kasininkės.

Ir dar. Aš nuolat girdžiu: „Nijole, tu taip skaniai gamini. Na parašyk receptų knygą, parašyk.“

Aš – žmogus praktiškas, tad viską pateikiu vienoje lėkštėje: ir per gyvenimą sugaudytas džiugenas, ir juokingas savo kolegų gyvenimo akimirkas, ir mūsų visų gerumo receptus“, – taip savo knygą „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės. Ko nematė žiūrovai“ pristato N.Narmontaitė.

Istorijas šmaikščiai iliustravo dailininkas Rimas Valeikis. Jo piešinių paroda surengta Vilniaus mažajame teatre, o knygos sutiktuvių svečius linksmino Andrius Kulikauskas su grupe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.