Trigubą šventę Nerijus Juška atšventė su garsiais draugais

Trečiadienio vakarą Nerijaus Juškos baleto ir šokių mokykloje knibždėjo kviestinių svečių ir mažųjų balerinų – baleto primarijus su visais atšventė savo vardo mokyklos įkūrimo penkmetį. Tuo pačiu buvo paminėtas ir paties Nerijaus 38-as gimtadienis ir jo darbo scenoje 20-metis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2014, 9:31 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:11 AM

„38 metai – jaunystės pabaiga, viso gero! Todėl ši proga man nėra linksma, – juokėsi baleto šokėjas. – 20 metų scenoje labai svarbi proga, tačiau tai irgi jau praeitis. O aš esu iš tų žmonių, kurie žiūri į ateitį, todėl mokyklos šventė man šiandien yra pati svarbiausia ir arčiausiai širdies.

Šie 5 veiklos metai bene labiausiai džiugina tuo, kad didįjį meną galiu parodyti visuomenei, kad žmonės gali prie jo prisiliesti. Savo vaikus daug kas gali atvesti šokti baleto, jie gali prisiliesti prie šokio, muzikos. Kasmet sukuriame po vieną grandiozinį spektaklį su vaikais ir teatro profesionalais, kuriuose šoku ir pats.

Po ligos mano didžiausias stimulas buvo vaikai – jiems buvai pažadėjęs, kad šoksiu kartu su jais.

Vaikams labai patinka dirbti su manimi, jie išsižioję klausosi pastabų, noriai priima pastabas. Pats juk nebūnu visose repeticijose, su vaikais dirba didžiulis kolektyvas, tačiau man virpa širdis, kai užeinu pasižiūrėti į besimokančius vaikus – tai, kad atidariau savo vardo mokyklą, vienas tų sprendimų, kurie mane be galo džiugina kiekvieną dieną“, – pasakojo baleto primarijus N.Juška.

Trečiadienio vakarą N.Juškos mokykloje buvo surengtas kelių valandų renginys su būriu žinomų kviestinių svečių. Renginio programoje pasirodė dainininkės Vaida Genytė ir Urtė Šilagalytė, įspūdingu šokiu žavėjo balerina Kristina Tarasevičiūtė.  Ji, atlikdama kompoziciją, vilkėjo floristų „Ant ribos“ ir vieno garsiausių Lietuvos floristų Antano Mažono sukurtą suknelę iš gėlių. Čia liejosi šampano piramidės, renginį papuošė ledo skulptūros. Trigubas gimtadienis buvo staigmena ir pačiam Nerijui - šventę jam paruošusi renginių organizatorė, gera bičiulė Kristina Kaikarienė iki paskutinės akimirkos nuo primarijaus slėpė, kas jo laukia.

N.Juška per du dešimtmečius yra sušokęs visus baleto šokėjo trokštamus vaidmenis. Jis yra pasirodęs garsiausiose Paryžiaus, Maskvos, Sankt Peterburgo, Čikagos, Londono, Šanchajaus, Osakos, Tokijo ir t.t. scenose. „Svarbiausia žvaigždė, su kuria esu šokęs, man yra Olga Konošenko...", - apie scenos partnerę nedvejodamas sakė N. Juška. Vienas garsiausių solistų Lietuvos baleto istorijoje N.Juška yra šokęs kartu su tokiomis įžymybėmis kaip Nikolajus Ciskaridzė ir Ilzė Liepa. Jo mokytoju yra buvęs tituluotasis baleto meistras Andrius Liepa. Nerijus itin vertina galimybę kartu dirbti su legendinėmis primabalerinomis Maja Pliseckaja ir Ninel Kurgapkina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.