Naujas Aistės Guogienės gyvenimo etapas – gamtos prieglobstyje

Rugsėjį Briuselyje įsikūrę Aistė (33 m.) ir Antanas Guogos (40 m.) pamažu apsipranta su kiek pasikeitusiu gyvenimu ir nauja aplinka. Kūdikio besilaukianti pora gyvena ir maloniais įkurtuvių rūpesčiais, kurių – per akis. Kol Antanas įgauna pagreitį eidamas naujas pareigas, Aistė laiko visus keturis namų kampus, „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Antanas ir Aistė Guogos suka šeimos lizdelį Briuselyje.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Antanas ir Aistė Guogos suka šeimos lizdelį Briuselyje.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 9, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:29 PM

Europarlamentaru tapęs A.Guoga su mylimąja nusprendė – nėra ko blaškytis. Juk kūdikio laukimas turi būti ramus, o ir darbas Europos Parlamente dėl nuolatinio skraidymo atgal į Vilnių nukentėtų. Šeima išsinuomojo didelį namą jaukiame Briuselio priemiestyje. Prieš keletą savaičių Lietuvoje apsilankiusi Aistė kelti sparnų iš Briuselio iki pavasario jau neketina.

„Rajonas, kuriame įsikūrėme, man labai patinka, nes šalia yra didelių parkų, ten galima išvysti ir įvairiausių paukščių, ežeras su daugybe gulbių ir ančių. Puiku, nes daug vietos pasivaikščioti. Apskritai čia viskas labai išpuoselėta, estetiška“, – pasakojo ji.

Naujais namais patenkintas ir dar vienas šeimos narys – numylėtinis šuo Nordas. Jis į Briuselį buvo specialiai atgabentas automobiliu, mat šeimininkai pabijojo šuniui sukelti šoką skraidindami lėktuvu.

„Atvykęs jis labai norėjo susipažinti su aplinka. Nors buvo keista naujame name, manau, pritapo ir viskas jam patinka“, – šiltai apie keturkojį kalbėjo šeimininkė.

Guogos įsikūrė trijų aukštų name su didžiuliu kiemu. Kaip pasakojo Aistė, Nordui smagu sargauti, stebėti, kas vyksta aplink. Juolab kad namų kieme ne tik augintinio, bet ir šeimininkų akį džiugina medyje įsikūrusi voveraitė.

Neseniai į Aistės ir Antano namus atkeliavo dar vienas augintinis Mūras – japoniškos Akitos veislės šuo. „Kadangi gyvename gamtos apsuptyje, pamanėme, kad didelė šeima – smagu“, – džiaugėsi ji.

Aistė sako apie Briuselį girdėjusi įvairiausių atsiliepimų, bet ji čia jaučiasi rami ir saugi: „Vieni sakė, kad tai šeimai tinkantis miestas, kiti apie jį atsiliepė blogai, tikino, jog čia niūru. Tačiau per visą laiką, kol čia esu, buvo šilta ir saulėta.“

Nors susidaryti nuomonei apie miestą dar reikia laiko, moteris jį kol kas tik giria. Anot jos, čia puikus susisiekimas, nedideli atstumai. Be to, bet kada tiesiog traukiniu galima nuvykti į Londoną arba Paryžių.

Aistė jau spėjo sulaukti ir ne vieno svečio iš Lietuvos. Jiems ji būtinai parodo legendinę pačiame Briuselio senamiestyje esančią skulptūrą – besišlapinantį berniuką. Taip pat aplanko gretimose gatvelėse išsibarsčiusias jaukias belgiško šokolado parduotuvėles.

„Mėgstu šokoladą. Labai malonu užsukti į vieną kitą parduotuvėlę. Nebūtina jo prisivalgyti daug – užtenka paragauti, pasidairyti aplink“, – tikino ji.

Kartu su Antanu jie atrado ir mielą širdžiai itališko maisto restoraną, įsikūrusį visai šalia namų. Ten dažnai užsuka pavakarieniauti. Tiesa, Aistė labiau linkusi gaminti namie, nes abu su Antanu vertina natūralų maistą.

Keletą kartų jie turėjo progą leisti laiką ir su kitais Briuselyje gyvenančiais europarlamentarais. „Kartą labai smagiai stebėjome krepšinio čempionato rungtynes kartu su Vilija Blinkevičiūte ir Gabrieliumi Landsbergiu. Manau, kuo toliau, tuo daugiau bendrausime“, – sakė Aistė.

Jai teko lankytis ir pačiame Europos Parlamente, Antano biure. Didžiausią įspūdį padarė Parlamento dydis ir puikiai išplėtota infrastruktūra: „Atrodo, kad ten yra viskas: ir restoranai, ir sporto klubai, ir bankai. Parlamentaras iš ten galėtų neišeiti visą parą.“

Namie moteris dabar praleidžia tikrai daugiau laiko, nes nori patogiai įsikurti. „Nusprendėme, kad norime gyventi jaukiai ir be jokio spaudimo, todėl namą nuomojamės iš savo lėšų. Be to, norėjome turėti daug augintinių. Tad namas didelis, nemažai kambarių ir svečiams. Tačiau čia dar trūksta baldų. Pati stengiuosi apvažiuoti parduotuves Briuselyje, išsirinkti reikiamų daiktų. Jeigu namą kurtume patys iš naujo, žinoma, reikėtų ir dizainerių pagalbos, viską darytume kiek kitaip. Bet dabar nenorime savęs apsunkinti – tiesiog norime jaukių, patogių baldų“, – pasakojo Aistė.

Naujųjų namų sienos šviesios, tad šeima nusprendė, kad labai tiks mediniai baldai. Daiktų iš Lietuvos, išskyrus šaltajam sezonui skirtus drabužius, jie nesivežė. Juk nežinia, kaip susiklostys gyvenimas ir kada vėl teks grįžti gyventi į Lietuvą. O gabenti viską atgal būtų per daug sudėtinga.

Be to, tikrieji namai Aistę ir Antaną traukia labiausiai, tad, kad ir kaip būtų gera Briuselyje, savo šeimos ateitį jie sieja tik su Lietuva: „Ten jaučiamės geriausiai. Lietuvoje sava kultūra, sava kalba, savi žmonės, puikus maistas ir be galo graži gamta...“ – kalbėjo ji.

Apskritai Aistės gyvenimas ir įpročiai dėl būsimo šeimos pagausėjimo ir naujų namų yra gerokai pasikeitę. „Dabar – kitoks gyvenimo etapas. Ligi šiol esu užsiėmusi buitiniais dalykais ir paieškomis – reikia įsigyti reikalingiausius daiktus, tokius kaip skalbyklė ar dulkių siurblys. Tai nėra lengva, nes dar gerai nepažįstu miesto, nežinau, kaip kur nuvažiuoti, nors ir turiu čia savo automobilį. Man padeda padėjėjai iš Antano komandos. Bent jau išmokau, kaip nukeliauti iki centro ar į vieną kitą prekybos centrą“, – šypsojosi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.