Alesia ir Romualdas Mačiuliai pradeda varganą gyvenimą

Į eksperimentą sutuoktiniai tik neįtrauks Romualdo vaikų iš pirmosios santuokos – keturmečio Richardo ir dvejų metų Victorios, mat jie lanko darželį, kur gauna maisto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:07 PM

Pora nusprendė priimti „Maisto banko“ mestą iššūkį maitintis per dieną už 5 litus – už tiek, kiek maistui, statistiniais duomenimis, per dieną gali skirti kas penktas Lietuvos gyventojas.

Į eksperimentą sutuoktiniai tik neįtrauks Romualdo vaikų iš pirmosios santuokos – keturmečio Richardo ir dvejų metų Victorios, mat jie lanko darželį, kur gauna maisto.

Pirmadienio rytą Alesia su Romualdu neturėjo laiko papusryčiauti, tad nulėkė į parduotuvę ir iš karto prisipirko produktų savaitei dviem asmenims už 70 litų. Romualdas džiaugėsi, kad pirkinių krepšelis – ne toks jau skurdus: pora įsigijo vištienos, faršo, daržovių, kruopų. Pavyzdžiui, Romualdas net nustebo, kad trijų grūdų košės nusipirko visą pakelį už 1,59 Lt.

Ir jų patiekalai greičiausiai nebus skurdūs. Pirmiausia Alesia puolė ruošti „risotto“ su moliūgu. Reikia baltojo vyno ruošiant šį patiekalą! Apsieis be jo.

„Turėtų užtekti dviem dienoms šio patiekalo“, - spėjo Romualdas.

Alesia nusijuokusi pacitavo garsųjį britų virėją Gordoną Ramsay: „Mano mama moka pagaminti skaniausią pasaulyje bulvių košę su triufeliais. Aš moku pagaminti skaniausią pasaulyje bulvių košę be triufelių“. Tad maisto žinovė greičiausiai tikrai nustebins sutuoktinį kukliais, bet rinktiniais patiekalais.

Pora tikino, kad ne pirmą kartą gyvenime jiems tenka labai atidžiai skaičiuoti pinigus ir taupyti maisto sąskaita.

„Studentiškais metais esu naktį prabudęs nuo baisaus pilvo skausmo – tris dienas buvau beveik nevalgęs. Puoliau ieškoti nors kokių kruopų likučių ir išsiviriau košės. Tačiau visiškai dėl to neišgyvenu – kaip tik manau, kad man pasisekė, jog gyvenime patyriau įvairiausių periodų – ir sunkmečio, ir materialinės pilnatvės. Jei kas įsivaizduoja, kad mes nuo ryto iki vakaro valgome austres – labai klysta“, - sakė Romualdas.

Alesia kilusi iš paprastos šeimos, kurioje pinigai buvo leidžiami itin atidžiai. Taip ji išmoko gyventi ir kukliai, be to, iki šiol moka daiktus saugoti taip, kad tuo labai stebisi jos vyras, kaip ilgai jie jai tarnauja.

Paskaitas apie verslą studentams vedantis R.Mačiulis jau iš anksto žino, kaip susidoroti su bet kokiais iššūkiais.

„Svarbiausia susidaryti valgiaraštį savaitei ir nusipirkti reikalingų produktų. Puiku, jei tą galima daryti ne vienam, o su antrąją puse, studentai – su kambario draugais, nes taip dar pigiau. Visada žinojau, kad maitintis galima už labai nedidelę sumą pinigų. O jei ne – vadinasi, žmogus arba tingi gaminti maistą namie arba nenori to daryti iš viso“, - samprotavo verslininkas.

Sutaupytą per savaitę sumą pinigų pora ketina skirti „Maisto bankui“, kurio atstovai, kaip teigia, paaukotą litą paverčia 15 litų vertės parama maistu - arba 8 valgio porcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024