Žvaigždės įvertino naują lietuvišką nuotykių komediją

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 7:33 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:36 PM

„Meilė, nuotykiai ir jokių keiksmažodžių“, – taip apibūdinama pirmadienį sostinėje pristatyta nuotykių komedija „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“.

Į filmo pristatymo vakarėlį bare „In Vino“ rinkosi pramogų pasaulio žvaigždės: Marijonas Mikutavičius, Vytautas Rumšas, Andrius Rožickas ir kiti.

Visi jie sutiko, kad šie metai lietuviškam kinui – išskirtiniai. Juk dar visai neseniai buvo pristatytas pirmasis lietuviškas siaubo filmas ir pirmasis interaktyvus filmas pasaulyje „Rūsys“, pirmasis lietuviškas vaidybinis animacinis filmas „Gustavo nuotykiai“. Kino juostą „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ taip pat galime prirašyti prie pirmųjų kartų lietuviškame kine.

„Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ – per visą nepriklausomybės laikotarpį tai pirmoji nuotykių komedija, kurią kūrė tik lietuviai.

Nepaisant to - tai komedija su vesterno elementais ir gruzinišku prieskoniu. Nuotykių komedija pasakoja apie du draugus – Saulių ir Paulių, kurių vaidmenis atlieka aktoriai Giedrius Savickas ir Marius Repšys. Jų herojai gyvena mažame miestelyje. Jų dienos panašios viena į kitą – dirbdami smulkius darbus jie užmušinėja nuobodulį.

Tačiau kartą jie įsivelia į tokį nuotykį, po kurio jų gyvenimas jau nebegali likti toks pat. Bent jau taip sako filmo režisieriai Simonas Aškelavičius (laida „ Dar pažiūrėsim“, „Valentinas vienas“, „Lietuviškos grožybės“) bei Ričardas Marcinkus („Valentinas vienas“, „Galutinis tikslas“).

Tarp kino juostoje pasirodysiančių aktorių – Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Evaldas Jaras, Rolandas Dovydaitis, Bernadeta Lukošiūtė, Eglė Gabrėnaitė, Arvydas Dapšys, Šorena Džaniašvili, Balys Latėnas, Rita Žliobaitė bei kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda