Žilvinas Grigaitis: „Deimantus galėjau paliesti ir aš“

Žirgų sporto ir prabangių vakarėlių mėgėjų lapkričio pradžia itin užimta. Mat Australijoje, Melburne, tuo metu vyksta žirgų lenktynės „Melbourne Cup Carnival“, apgaubtos aukštuomenės dėmesio ir deimantų spindesio, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Žilvinas džiaugėsi galėjęs ne tik susipažinti su modeliu Kate Peck, bet ir paliesti jos milijonus kainuojantį galvos apdangalą.<br>Ž.Grigaičio, AP ir Scanpix nuotr.
Žilvinas džiaugėsi galėjęs ne tik susipažinti su modeliu Kate Peck, bet ir paliesti jos milijonus kainuojantį galvos apdangalą.<br>Ž.Grigaičio, AP ir Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 11, 2014, 5:36 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:13 PM

Lenktynėse, panašiai kaip ir britų karališkosiose Askote, damos demonstruoja išskirtinę aprangą ir įspūdingas skrybėles, ūžia sraigtasparniai, vienas po kito rieda limuzinai, liejasi šampanas. Pramogų ir kino pasaulio žvaigždės čia atvyksta pasigėrėti milijonus kainuojančiais žirgais. Tokios progos ir šiemet nepraleido tarp Lietuvos ir Australijos gyvenantis verslininkas Žilvinas Grigaitis (44 m.).

Patekti į šias žirgų lenktynes galima nusipirkus bilietus, tačiau jie garantuoja tik vietą bendrojoje zonoje, o išskirtinių svečių erdvės yra uždaros. Pavyzdžiui, į vadinamąją „Birdcage“ (išvertus iš anglų k. – „Lizdelio“) ložę galima patekti tik su kvietimais ir po griežtos patikros.

„Jei jūsų apranga neatitinka griežtų taisyklių, nebūsite įleistas, nors ir būtumėte turtingiausias pasaulio žmogus“, – aiškino Ž.Grigaitis, lenktynes stebėjęs išrinktųjų zonoje.

Būtent ten galima sutikti gražiausias moteris, pavyzdžiui, šįmet viešėjo 2009-ųjų Mis Australija ir konkurso „Mis visata“ 3-ioji vicemis Rachael Finch.

Neoficialiais duomenimis, prieš žirgų lenktynes parduodama apie 300 tūkst. suknelių, 63 tūkst. kaklaraiščių, 28 tūkst. vyriškų drabužių komplektų, išgeriama apie 10 tūkst. butelių australiškojo „G.H.Mumm“ šampano butelių. Per aštuonias lenktynių dienas laimėtojams išdalijama apie 17 mln. Australijos dolerių.

Pasak Žilvino, varžosi ne tik žirgai – kasmet lenktynių metu vyksta ir stilingiausių moterų bei vyrų rinkimai, o laimėtojams išdalijama net 400 tūkst. Australijos dolerių. „Myer Fashions On the Fields“ mados šou vyksta dar nuo 1962-ųjų ir yra pripažintas kaip didžiausias ir prestižiškiausias lauko mados renginys.

Bene didžiausią įspūdį Ž.Grigaičiui lenktynių metu padarė prabangių skrybėlių kūrėjos Natalie Bikicki ir juvelyro Johno Calleijos įspūdingas galvos apdangalas su 1264 deimantais, kainuojantis 3 mln. Australijos dolerių. Juo buvo pasipuošusi šalyje madas diktuojančios kompanijos „Myer“ ambasadorė modelis Kate Peck.

„Kalbėjau su šia moterimi. Ji pasakojo, kad nešioti tokį papuošalą gana sunku. Tačiau kai ant galvos 3 mln. dolerių, jautiesi tarsi danguje. Deimantus galėjau paliesti ir aš“, – džiaugėsi verslininkas.

Parengė Rugilė EREMINAITĖ

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.