Auksinei žuvelei primarijus Nerijus Juška ištartų tik vieną norą

Trys svarbios progos vienoje šventėje – neseniai baleto šokėjas Nerijus Juška atšventė 38-ąjį gimtadienį, sceninės veiklos 20-metį ir savo vardu pavadintos mokyklos penkmetį. „Ko trūksta? Nevarau Dievo į medį ir vis primenu sau, kad gyvenu puikiai. Tačiau auksinės žuvelės tikrai nepaleisčiau: paprašyčiau vienintelio – šeimos“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „Stilius“ sakė vyras.

Kasdien matydamas šokio meno besimokančias mažas mergaites N.Juška jaučiasi kvėpuojantis visa krūtine.<br>D.Umbraso nuotr.
Kasdien matydamas šokio meno besimokančias mažas mergaites N.Juška jaučiasi kvėpuojantis visa krūtine.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas")

Nov 12, 2014, 7:05 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:47 PM

Nerijus kelias dienas prieš šventę lapkričio 5-ąją net nevalgė – jaudinosi, kaip viskas bus. Išgyveno, kad tądien mokykloje teko atšaukti pamokas, – salę ruošė vakarui, šokių parketas virto čiuožykla, kur pasirodė ledo šokėjai ir mažosios balerinos. Bet viskas pavyko puikiai.

Didžiausias vyro džiaugsmas – šokio meno besimokančios mažos mergaitės, dėl kurių išgyvena, lyg pats būtų jų tėvas.

„Kai scenoje šoka 3–4 metų auklėtinės, su kolegomis net drebame iš jaudulio dėl jų, bet tas jausmas fantastiškas. Ir baisu, ir juokinga – juk kas žino, kas pypliui šaus į galvą scenoje!“ – juokėsi N.Juška, kažkada net neįsivaizdavęs, kad galėtų būti pedagogas – manė, kad kantrybės dirbti su vaikais jis tikrai neturi.

Bet Nerijus sako turėjęs patį geriausią mokytoją – gyvenimą.

Šventinę dieną jis mintyse dėkojo jau šviesaus atminimo savo tėvams – juk be jų jis nebūtų pasiekęs visko, ką turi. Grįžęs į namus primarijus mamai ir tėčiui uždegė žvakutę.

„Į daugelį dalykų šiandien žiūriu ramiau, kitaip. Tikrai nesu maksimalistas, kuris ką nors sumanęs spjauna į viską ir lekia tikslo link lyg akis išdegęs. Tačiau velnių savyje vis dar turiu – mano pramogos dažnai yra ekstremalios: važinėju motociklu, šokinėju su vandens raketomis. Nesvarbu, kad jau kaip senukui skauda koją, bet emociškai jaučiuosi jaunas, skraidau, lakstau“, – kalbėjo šokėjas.

Jis brangina tuos 20 scenoje praleistų metų – juk jei ne šis ilgas kelias, šiandien greičiausiai nesidžiaugtų savo vardu pavadintomis baleto mokyklomis Vilniuje ir Kaune.

Nerijus supranta, kad amžinai nešoks, todėl jo mintyse – grandiozinis atsisveikinimo koncertas, po kurio nuo scenos nulips aukštai iškelta galva. Mat pagrindinių vaidmenų atlikėjas nenori nuleisti kartelės: epizodai spektakliuose, kai reikia tik pavaikščioti po sceną, – ne jam.

Jam trūksta tik vieno – šeimos. Juk ir namą pastatė, ir medį ne vieną pasodino.

„Tik dėl sūnaus kažkam, kas yra aukščiau mūsų, jaučiuosi skolingas. Tačiau visko iškart negauni, vadinasi, dar turiu šį tą nuveikti. Norėčiau, kad į širdį trenktų žaibas, – bet ko į savo gyvenimą įsileisti neketinu, nors piršlių sulaukiu dažnai. Noriu tokio jausmo, kad pamesčiau galvą, skraidyčiau ir krėsčiau nesąmones“, – atviravo N.Juška.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.