Pareigūnus užrūstinusi Whydoto daina jau surinko 1 mln. peržiūrų

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-14 22:25, atnaujinta 2018-01-21 10:47

Iki šiol tik nedideliam ratui lietuvių žinomas komiškų filmukų kūrėjas Vaidas Grincevičius-Whydotas greitai populiarėja. Jo prieštaringai vertinama daina „Šėtone, prašau“ į „YouTube“ kanalą buvo įkelta prieš tris savaites, tačiau peržiūras ji renka rekordiniu greičiu - vaizdo klipą peržiūrėjo jau daugiau nei milijonas žmonių. 

Vis dėlto teisėsaugos akiratį pakliuvusios dainos „Šėtone, prašau“ autoriui gresia rimti nemalonumai. Nors pats Vaidotas juokiasi iš situacijos, į kurią pakliuvo, jam gresia iki trejų metų kalėjimo, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Žinoma, toks scenarijus susiklostytų tik tuomet, jei teismas pripažintų dainos autorių kaltu dėl raginimo susidoroti su tam tikra socialine grupe.

Pats V.Grincevičius tikina, kad savo ironišku kūriniu jis norėjo pabrėžti, kad šiuolaikinis jaunimas dažnai būna nesuvaldomas.

Vaidoto stojo ginti būrys jo gerbėjų ir net tie, kurie jam nejaučia prielankumo. Visi sutinka – žodžio ir saviraiškos laisvę garantuoja Konstitucija. Tarp Vaidotą palaikančių garsenybių – dainininkas Marijonas Mikutavičius, žurnalistas Arnoldas Lukošius, komikas Paulius Ambrazevičius.

Ištikimiausi Vaidoto gerbėjai jau aukoja jam pinigus, skirtus advokato išlaidoms ar baudai padengti.

Teisėsauga V.Grincevičiumi susidomėjo po „Bendraukime“ pasirodžiusio straipsnio „Motina pakraupo supratusi, iš ko juokiasi jos paauglys sūnus“.

Po pareiškimo V.Grincevičiaus namuose apsilankė policijos pareigūnai. Jie konfiskavo tris kompiuterius ir vieną filmavimo kamerą.

Psichologas Paulius Skruibis mano, kad būtent tokia griežta pareigūnų reakcija ir yra viena priežasčių, kodėl menkos meninės vertės klipas sulaukė tokio didelio susidomėjimo visuomenėje (klipas buvo peržiūrėtas beveik 1 mln. kartų).

„Viskas, kas yra aštru, laužo taisykles, ryšku agresyvu, įdomu žmonėms. Net tie, kuriems tas klipas atrodo keistas, prasto skonio, abejoja policijos reakcijos pagrįstumu“, – tikino psichologas.

P.Skruibis pridūrė, kad nors ir perlenkė Vaidotas lazdą, grėsmės dainoje jis neįžvelgia.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.