Kanadiečių akrobatų triukai užbūrė Lietuvos garsenybes

Kauno „Žalgirio“ arenoje sekmadienio vakarą pasirodė šiuolaikinio cirko

Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 16, 2014, 10:16 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:08 AM

„Cirkopolyje“ pasirodo profesionalūs ir diplomuoti cirko artistai: žonglieriai, oro akrobatai, gimnastai ir net šiuolaikinis klounas.

Nuo jų pasirodymų neįmanoma atitraukti akių. Atrodo, kad šių žmonių galimybės scenoje paneigia gravitacijos ir erdvės dėsnius.

Įspūdingas vienos iš cirko artisčių šokis su didžiuliu Cyr lanku žiūrovams apsuko galvas, o virtuoziškas diabolo žaismas juos tiesiog užbūrė.

Nestandartinio dizaino scenoje lydimi originalios muzikos ir vaizdo projekcijų personažai kovoja prieš monotoniją, atranda save ir bando ištrūkti iš kone miesto dydžio gamyklos suvaržymų.

„Cirque Eloize“ kūrybos vadovo ir vieno iš „Cirkopolio“ režisierių Jeannoto Painchaudo teigimu, „Cirkopolis“ – tai kryžkelės, kur susikerta vaizduotė ir tikrovė, individualumas ir bendruomenė, apribojimai ir galimybės.

Tai – pasirodymas, įkvėptas poetiškumo, cirko artistų meistriškumo ir humoro, todėl jis yra kartu rimtas ir linksmas.

Trupė „Cirque Eloize“ susikūrė 1993 metais ir jau daugiau nei dešimtmetį kuria magijos kupinus pasirodymus ir formuoja naujoviško cirko įvaizdį visame pasaulyje.

Spektaklius kanadiečiai ruošia remdamiesi ne tik įvairiapusiškais talentingų artistų triukais, bet ir teatrališkumu, originaliai ir novatoriškai apjungdami cirką, muziką, šokį ir teatrą.

„Cirque Eloize“ yra pastatę 10 originalių cirko spektaklių, kurie buvo parodyti beveik puspenkto šimto miestų. Bendras jų pasirodymų skaičius viršija 4 tūkst. kartų.

„Cirque Eloize“ šou matė žiūrovai nuo Brodvėjaus iki Vestendo. Trupė yra daugelio cirko festivalių nugalėtoja.

Lietuvoje ši trupė lankosi pirmą kartą. Lapkričio 20 dieną kanadiečių pasirodymą išvys ir vilniečiai. Jis vyks „Siemens“ arenoje.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto