„Pakeliui“ premjera: garsenybės ir liaupsės 11-metei aktorei

Iš kairės: Vaidas Baumila ir Ugnė Supranavičiūtė, Mantas Jankavičius ir Džesika Vienažindytė, Jurgita ir Rytis Širvaičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Iš kairės: Vaidas Baumila ir Ugnė Supranavičiūtė, Mantas Jankavičius ir Džesika Vienažindytė, Jurgita ir Rytis Širvaičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 7:47 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:59 AM

Antradienio vakarą Vilniaus kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ prieangyje nusidriekė raudonasis kilimas – pramogų pasaulio žvaigždės atvyko į režisieriaus Ričardo Marcinkaus filmo „Pakeliui“ premjerą kviestiniams svečiams.

Svarbiausia vakaro dama – jauniausia filmo aktorė Džesika Vienažindytė. Ji kartu su dainininku ir aktoriumi Mantu Jankavičiumi įkūnijo pagrindinius filmo veikėjus: aštuonmetę Gerdą ir jos tėvą, puolusį roko muzikantą Panką.

Ir Mantas, ir kiti su juosta dirbę profesionalai negailėjo gražių žodžių Džesikai. Jau kelis mėnesius jie intensyviai kartoja, kad ji, o ne populiarus dainininkas yra tikroji „Pakeliui“ žvaigždė.

„Džesika, tu viršijai mūsų lūkesčius“, - vienuolikmetę pagyrė R.Marcinkus.

„Labai norėčiau išskirti vieną žmogų, be kurio filmas nebūtų toks koks yra. Tai tikras atradimas. Man buvo labai malonu su ja dirbti. Tai Džesika. 

Ji labai didelis talentas. Aš esu įsitikinęs, kad pagrindinis vaidmuo ne mano, o jos. Tad jei kas blogai, sakykite man. Jei kas gerai, sakykite Džesikai“, - šiltų žodžių negailėjo ir M.Jankavičius.

Ir vis dėlto pirmojo lietuviško kelio kino „Pakeliui“ istorijos centre – būtent jis. Tiksliau, jo personažo nuopuolis, jo susitikimas su netikėtai atsiradusia dukterimi bei troškimas atsispirti nuo dugno ir būti tokiu tėčiu, kokiu mergaitė galėtų didžiuotis.

Rokerio pristatymas žiūrovams toks atviras, kad nutarta išleisti dvi filmo versijas: N-13 ir N-16. Sutrumpinta „Pakeliui“ versija, kurios amžiaus cenzas N-13, yra skirta visai šeimai ir jaunieji žiūrovai, nuo 7 iki 13 metų, šį filmą gali žiūrėti tik lydimi suaugusiųjų.

„Filmas yra sentimentalus, tai ir aš noriu šį vakarą pabūti sentimentalus. Dėkingiausias esu savo dukrai ir sūnui, kurie įkvėpė šį filmą. Nebūdamas namuose jaučiau sąžinės graužatį, tad taip ir gimė ši istorija“, – juostos „Pakeliui“ idėjos ištakas atskleidė prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„Jaudintis yra dėl ko, nes tai pirmas mano ilgo metro filmas. Premjeros laukimas buvo labai sunkus“, - susijaudinimo neslėpė režisierius R.Marcinkus.

Jis išreiškė viltį, kad jo filmas ras savo žiūrovą, kuriam jis patiks. 

Filmą prodiusavusio Ž.Naujoko komanda „Litl Baz Pictures“ lietuviškame kine jau yra nuveikusi gana nemažai. Jie sukūrė tokius lietuviško kino hitus kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas vienas“ ir jo tęsinį „Valentinas už 2rų“ ir „Kaip pavogti žmoną“.

Šiuo metu, be visų kitų kino projektų, prodiuseris Ž.Naujokas dirba ties pirmąja lietuviška 3D animacija – „Gustavo Nuotykiai“ ir Lietuvos – Amerikos koprodukcija: lietuvių kilmės amerikietės autorės Rūtos Šepetys romano, „New York Times“ bestselerio ekranizacija – „Tarp Pilkų Debesų“.

R.Marcinkaus juosta „Pakeliui“ Lietuvos kino teatrus pasieks penktadienį, lapkričio 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.