A. Zuokienė M. Mikutavičiui priminė, kas jo vardo krikštamotė

Įsiplieskus viešam konfliktui dėl mero Artūro Zuoko filmukui panaudoto seno Marijaus Mikutavičiaus dainos įrašo, Agnė Zuokienė savo socialinio tinklo paskyroje garsius vyrus paragino susitaikyti ir pabrėžė, kad jos nuomone, šioje situacijoje teisus yra ne jos sutuoktinis, o dainininkas ir televizijos laidų vedėjas. 

Dainininką M.Mikutavičių ne juokais suerzino sostinės mero reklaminis filmukas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainininką M.Mikutavičių ne juokais suerzino sostinės mero reklaminis filmukas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 10:18 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:27 AM

„Toks jausmas, kad niekas LT nenori svarstyti ateinančiųjų metų biudžeto... Aptarinėti filmukus žymiai paprasčiau. Juo labiau, kai susikovė A.Zuokas ir M.Mikutavičius. Smagumėlis. Bet, visgi, įvertinus, kad mes visi trys esame kursiokai, gal kažkas kažkam ir jaučia kažkokias nuoskaudas, bet aš labai myliu abu.

Tai kviečiu Marijų Mikutavičių atsiimti tuos kaltinimus, nors jie tikrai teisėti, o merą Zuoką darsyk atsiprašyti. O aš pasižadu niekada nepareikšti pretenzijų į Marijono vardą“, - rašė Agnė. 

Ji priminė, kad Marijus į jų kursą atėjo kaip Marijus, o ne Marijonas. Dainininkas kurso draugams papasakojo istoriją, kaip jo mama skaitė knygą ir toks vardas jai patiko.

„Tuomet, kai mes tapome kursiokais, daug keliavome ir dainavome. Aleksandras Matonis mane buvo išmokęs dainą apie Julijoną, taip kažkaip bevakarojant ir bedainuojant Marijus tapo Marijonu ir tai prilipo - pirmiausia tarp mūsų, o po to ir visoje Lietuvoje“, - sakė  A.Zuokienė. 

Antradienio rytą internete pasklidus Vilniaus mero Artūro Zuoko reklaminiam klipui, kuriame skamba ir gerai pažįstamas dainininko Marijono Mikutavičiaus balsas, atlikėjas pasipiktino. Savo socialinio tinklo paskyroje M.Mikutavičius pasipiktino tokiu mero reklaminės kampanijos žingsniu be jo sutikimo.

„Zuokas moka dviračiu važiuot, Zuokas moka viską reguliuot. Zuokas negeria visai, aš pats mačiau. Zuokas už visus geriau“, – skamba Marijaus atliekami žodžiai filmuke.

Tačiau, pasak Marijono, dainą, kuri skamba klipe, jis su Džiugu Siaurusaičiu ir Livija Gradauskiene įrašė dar 2008-aisiais ar 2009-aisiais. Tuo metu komanda kūrė laidą „Myliu LT“ ir panašias dainas sukurdavo kone apie kiekvieną laidos svečią.

„Kadangi A.Zuokas vienoje laidoje buvo pašnekovas, mes ta daina pristatėme ir jį. Lietuvišką tekstą grupės „Pink Floyd“ kūriniui „Mother“ parašiau pats. Tai nebuvo jokia rinkimų kampanija ar užsakymas, o eilinė televizinė kūrybinė rutina. Kaip laidos medžiaga atsidūrė tame filmuke, gal meras žino geriau“, – rašė M.Mikutavičius.

Jis patikino, kad jokių mandagių pasiteiravimų, ar tą dainą su jų balsais gali naudoti savo politiniuose reikaluose, iš sostinės mero Marijonas nėra sulaukęs.

„Pasinaudoti, o po to aiškintis, visada lengviau, nei iš pradžių aiškintis ir prarasti galimybę pasinaudoti. Sėkmės“, – svarstė garsus atlikėjas ir televizijos laidų vedėjas.

Susisiekti su A.Zuoku nepavyko, tačiau Marijaus žodžius pakomentavo jo žmona Agnė: „Nebūkite tokie žiaurūs. Matyt, kiekvieno vadovo komandoje yra pataikūnų. Zuokas – tikrai ne išimtis. Būtent tokie ir kuria vaikiškus filmukus, negalvodami apie autorius ir jų teises. Tikėkimės tik, kad kūrė ne darbo metu...“, – prie Marijono kritikos merui parašė A.Zuokienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.