Svečiai šventė Kubos nusilenkimą Mariui Jovaišai

„Kuboje viską valdo kariuomenė, o su ja susitarti nelengva”, – sakė Marius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 9:08 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:50 AM

„Kuboje viską valdo kariuomenė, o su ja susitarti nelengva”, – sakė Marius.

„Aš pakilau!” – džiaugėsi jis, pagaliau nuo žemės Kuboje atsiplėšęs prieš dvejus metus.

Tai nutiko kaip tik per jo 39-ąjį gimtadienį 2012-aisiais birželio 21 dieną. Nors padarė tik keletą nuotraukų, Marius džiaugėsi kaip niekada anksčiau. Mat fotoalbumo „Neregėta Lietuva” autorius šiam skrydžiui ruošėsi net dvejus metus.

Prieš skrydį rytą mažyčiame oro uoste prie Kolono miestelio griežtoji komisija padėjo paskutinį reikalingą parašą, ir lietuvis fotografas su tautiečiu pilotu Artūru Laukiu pakilo į padanges.

Mariaus įsigytą skraidyklę net sunku pavadinti lėktuvu. Tačiau Kuboje reikalavimai jai – lyg „Boeing” orlaiviui.

Būtent Kuboje jis sutiko ir savo pastarąjį gimtadienį. Kaip šventė? Tądien nubėgo 41 kilometrą. Marius bando įvesti naują tradiciją: per gimtadienį nubėgti tiek kilometrų, kiek sukanka metų. „Ir taip iki 80-mečio. Po to jau galėsiu bėgti mažėjančia tvarka“, – smagiai planavo M.Jovaiša.

Kuboje jis dirbdavo net kartu su sūnumi Vincentu. „Man labai sunku kelias savaites išbūti be šeimos. Manau, kad sūnui su tėvu gera laiką leisti kartu. Paprastai skraidydavau ryte ir vakare, todėl dieną galėdavau leisti su vaiku. Mokydavau jį skaityti, plaukti. Žmonės Kuboje draugiški. Kai būdavau padangėse, su Vincu būdavo kas nors iš mano kolegų ar pažįstamų”, – pasakojo Marius.

Regis, dirbti Kuboje turėtų būti puiku dėl gražių, įdomių vaizdų ir maisto. Bet kaip bebūtų keista, Karibų jūros apsuptoje saloje net restoranuose negausu rinktinių patiekalų, trūksta geros kokybės produktų. Žuvys dažniausiai šaldytos. Bet Marius jau kurį laiką maitinasi sveikai ir moka apsieiti su tuo, ką turi. „Tikiu, kad fotoalbumas apie Kubą yra fantastiškas. Kuboje daug puikių vietų, vien Havana su savo senamiesčiu ko verta. Dar fantastiškų spalvų koralinių rifų salos, kalnai, miesteliai... Juk dar niekam iki šiol nebuvo leista fotografuoti Kubos iš oro. Manau, ta knyga turės didžiulę vertę”, – įsitikinęs keliautojas.

Lietuvių kalba šis albumas išleistas ribotu tiražu. „Neregėta Kuba“ yra jo penktoji didelio formato oro fotografijų knyga po „Neregėtos Lietuvos“ (2008), „Heavenly Belize“ (2010), „Magic Cancun & Riviera Maya“ (2011) ir „Heavenly Yucatan“ (2012).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.