Jauną vyną kauniečiai gėrė lyg Prancūzijos kaime – ant šieno

Kaip ir visame pasaulyje trečiąjį lapkričio ketvirtadienį Kauno restoranuose, kavinėse bei vyninėse liejosi iš Prancūzijos atvežtas šiųmečio derliaus „Baujolais Nouveau“ vynas. Prie šio gėrimo buvo derinami patiekalai.

Božolė šventės akimirka Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Božolė šventės akimirka Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 20, 2014, 11:21 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:46 PM

Vienų restoranų virtuvės meistrai prie jauno vyno siūlė kaimiškus valgius – keptus kaštonus, riebius troškinius, rūkytas dešreles. Tokius patiekalus per jauno vyno šventę įprastai valgo prancūzai. Kiti ruošė įmantrius užkandžius su jūrų gėrybėmis, pelėsiniu sūriu, putpelių kiaušiniais.

Išskirtinė jauno vyno šventė vyko Pažaislio vienuolyne įkurtame svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Į Karietų aikštę susirinkę svečia pasijuto lyg patekę į Božolė regiono kaimą, Prancūzijoje.

Krentant pavienėms snaigėms renginys vyko lauke, tarp suspausto šieno kitkų, su gyvomis kudakuojančiomis vištomis ir liaudiškas dainas traukiančiu ansambliu. Susirinkusieji sveikino vieni kitus su nauju derliumi, draugiškai šurmuliavo. Lauke buvo kepami kaštonai, rūkytos dešrelės su raugintais kopūstais, vyne troškinamas gaidys.

„Jauną vyną atkimšome ir ragavome taip, kaip populiaru Prancūzijos kaimuose, iš kur ir kilo ši šventė. Daugeliui mūsų svečių tokios linksmybės pasirodė neįprastos, tačiau labai smagios“, - sakė restorano šeimininkė ir vyno someljė Indra Ramanauskienė.

Vėlų vakarą šventė iš lauko persikėlė į kelias restorano erdves.

Restorane „Gralis“ svečiai božolė vynu mėgavosi prie prabangiai padengtų stalų, klausydamiesi solistės Aistės Tomkevičiūtės atliekamų prancūziškų dainų ir akordeonisto bei saksofonisto Vytenio Danieliaus atliekamos muzikos.

Susirinkusieji taip pat dalyvavo nuotaikingoje viktorinoje, kurioje visi klausimai buvo apie vyną. Nugalėtoja tapo varlyčių dizainerės Gintarės Ačaitės, plaukų stilisto Karolio Murausko ir rinkodaros specialisto Mindaugo Jankausko komanda, surinkusi daugiausia taškų.

Prie božolė vyno buvo siūloma salotų su jaučio uodega, jūrų gėrybių sriubos, prancūziškų sūrių, įvairių desertų.

Božolė šventė vyko ir kituose Kauno restoranuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.