Vėžiu sergantiems vaikams klaipėdiečiai aukojo dosniai

180 tūkstančių litų paaukota Klaipėdos moterų surengtame labdaros vakare – meno kūrinių aukcione. Iš viso jau surinkta beveik vienas milijonas litų – gauti pinigai skirti Vakarų Lietuvoje gyvenantiems vėžiu sergantiems vaikams.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 20, 2014, 1:04 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:43 AM

Labdaros vakarą „Sušildykime mažąsias širdeles“ jau devintą kartą organizavo Klaipėdos apskrities LIONS moterų klubas „Smiltė“. Pasak klubo prezidentės Aidos Raimondos Pečeliūnienės, per ankstesnius meno aukcionus surinktos aukos jau pasiekė 65 šeimas.

Už šias lėšas vaikams pirkti vaistai, kompiuteriai, drabužiai, suremontuoti ligonių namai. Šįmet aukcionui buvo pateikti 36 tapybos ir du mažosios plastikos darbai.

Tris valandas vykusiame aukcione netrūko emocijų.

Kūrinių kainos nuo pradinės – 1000 litų – gerokai šoktelėjo. Vieno jų – net keturiolika kartų. Daugiausia – 14 tūkst. 600 litų – paaukota už vilnietės tapytojos Miglės Kosinskaitės drobę „Šilkas“. Už šį kūrinį iškart buvo pasiūlyta 10 tūkst. litų.

Broniaus Rutkausko drobė „Prisiminimai“ nupirkta už 13500 litų, už Aurimo Eidukaičio kūrinį „Patogi svajonė“ nepagailėta 9000 litų.

Klaipėdiečio Virginijaus Viningo drobė „Prieš šokį“ aukciono taupyklę papildė 8300 litų. Pernai už jo kūrinį „Ramybė“ buvo paaukota didžiausia suma - 12200 litų.

Šiemet dėl kelių kūrinių telefonu vėl varžėsi ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantys emigrantai iš Lietuvos, užpernai įsigiję vieną darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.