Karjerą baigusi Edita Daniūtė šokių batelius keis į fortepijoną

Praėjusią savaitę iš pasaulio klasikinių šokių čempionato Kinijoje parsivežusi aukso medalį Edita Daniūtė (35 m.) jaučiasi laiminga – juk auksas gali suteikti tik pačių geriausių emocijų. Tačiau karjerą baigianti šokėja neslepia jau pavargusi. Metas pailsėti ir skirti daugiau laiko savo septynmetei dukteriai Evitai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Profesionali šokėja malonumams laiko turi nedaug, tačiau didžiausi jų – filmai ir masažas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Profesionali šokėja malonumams laiko turi nedaug, tačiau didžiausi jų – filmai ir masažas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 23, 2014, 8:27 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:32 PM

Kartu su ilgamečiu šokių partneriu italu Mirko Gozzoli (39 m.) šokusiai E.Daniūtei tai antras tokio lygio aukso medalis. Jis nebuvo kaip iš giedro dangaus – šokėjų pora tikėjosi tokio pripažinimo.

„Esame labai patenkinti, nes buvo didelė konkurencija. Be abejo, norėjosi karjerą baigti geru rezultatu. Tikėjomės pergalės, nes vieną kartą pasaulio čempionate auksą jau buvome laimėję“, – sakė E.Daniūtė.

Tiesa, karjerą auksinė pora planavo baigti dar prieš dvejus metus, nes tuo metu buvo labai sudėtinga su partneriu derinti skraidymo grafikus – jis atsisakė dažnai skraidyti į Lietuvą, o ir pati Edita negalėjo nuolat keliauti į Italiją. Tačiau dabar atsisveikindami su profesionalų parketu jie nejaučia jokios graužaties ir daro tai savo noru.

„Treniruočių vis tiek reikės, nes dalyvausime įvairiose šou programose. Tačiau neliks to didelio adrenalino, nebus tiek daug streso, gyvenimas bus ramesnis. Manau, nuo to bus tik geriau“, – tikino E.Daniūtė.

Ji neslepia, kad ir pati nuo tokio tempo jau yra pavargusi ir nori kiek ramesnio gyvenimo. Tad į klausimą apie poilsio poreikį ji nedvejodama atsakė: „Jau norėčiau... Šiek tiek pavargau nuo nuolatinio streso. Manau, pats laikas poilsiui.“

Edita šypsojosi, kad netgi baigusios profesionalios šokėjos karjerą jos gyvenimas per daug nepasikeis – dalyvavimo varžybose vietą užims teisėjavimas.

„Be abejo, kiek tik galėsiu, daugiau laiko leisiu su savo dukryte. Ji šiuo metu eina į pirmą mokyklos klasę, todėl dabar jai reikia labai daug dėmesio. Taigi reikalų ir darbų pilna!“ – tikino E.Daniūtė.

Ypač didelių tikslų sau artimiausiu metu šokėja nekelia. Dabar ji svarsto pasiūlymą teisėjauti televizijos šokių projekte. Bet pati juokavo: „Labai intensyviai svarstau, ar norėčiau.“

Juk ir taip ji laisvo laiko beveik neturi – atokvėpio minutėmis dažniausiai pasilepina gerais filmais. Pastaruoju metu su dukterimi vis tenka žiūrėti vaikiškus filmus. Kitas didelis malonumas E.Daniūtei – masažas. Kitokiems pomėgiams ji nemano artimiausiu metu turėsianti laiko.

Na, išskyrus fortepijoną, kurį vėl ketina prisijaukinti. „Kadangi dukra lanko muzikos mokyklą, galbūt ir aš bandysiu prisiminti savo seną pomėgį – kartu su ja prisėsiu prie fortepijono“, – šiltai pasakojo ji.

Tiesiai atsakyti į klausimą, ar šeima laiminga dėl tokių jos gyvenimo posūkių, E.Daniūtė nelinkusi. Tačiau ji mielai pasakojo, kad duktė ją visada su dideliu džiaugsmu palaikydavo – buvo didžiausia jos gerbėja. „Dukrytė didžiavosi, kad aš šoku, pastaruoju metu jai tai labai patikdavo. Gal dabar kaip tik klaus, kodėl nebešoksiu varžybose? Ji labai džiaugdavosi, kai jai parveždavau medalių“, – šypsojosi šokėja.

Šiuo metu Editos duktė mielai lanko šokių pamokas, tačiau ar bus šokėja, E.Daniūtė spėlioti dar nedrįsta. Kad ir kur Evitos širdelė nuklystų, motina bus patenkinta – juk svarbiausia, kad vaikas pasirinktų savo širdžiai ir sugebėjimams tinkamą pomėgį.

„Tikrai nesiruošiu jos spausti ar versti šokti. Jeigu pati turės noro, aišku, aš labai džiaugsiuosi“, – sakė E.Daniūtė.

Pati šokėja įsimintiniausiu savo karjeros momentu laiko pernai taip pat iškovotą aukso medalį šokėjų profesionalų pasaulio čempionate: „Kadangi pakeitėme atstovaujamą šalį – pradėjome atstovauti Lietuvai, o ne Italijai, man tai buvo įsimintiniausias momentas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo