Operos „Trubadūras“ premjera suviliojo ir žinomus žmones

Antradienio vakarą į Vilniaus Kongresų rūmus rinkosi ir žinomi operos gerbėjai. Čia įvyko ilgai laukta Giuseppe Verdi operos „Trubadūras“ premjera.

Vakaro svečiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Vakaro svečiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:55 AM

Laukdami paskutinių bilietų į Vilniaus miesto operos pastatytą Giuseppe Verdi operą "Trubadūras", užsienio lietuviai ir kiti užmarštuoliai, nepaisydami šalčio, antradienio ryte apsigyveno palapinėse prie Kongresų rūmų. 12 val. buvo atidarytos kasos, bet pasirodė, kad laukta veltui – bilietai į premjerinius „Trubadūro“ spektaklius jau išpirkti. Žinoma, šis akcija – „bohemiečiams“ įprastas reklaminis triukas, bet tie, kurie nori pamatyti „ Trubadūrą“, turės laukti iki kovo mėnesio, kai vėl susirinks premjeroje dainuojantys.

Tad šalies elito atstovai neatsispyrė norui išvysti didžiosios „Vilnius City Operos“ kūrėjo pastatymo, kurį įgyvendino maestro Gintaras Rinkevičius ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Režisierės nuomone, itin aktualus ir mūsų dienomis, todėl spektaklio veiksme sujungtos dvi epochos – XV a. ir XXI a., barokas ir šiuolaikinė estetika. Mariaus Jacovskio scenografija ne realistinė, buitinė, kinematografiška, bet simboliška, konceptuali, įkvėpta rūstaus Islandijos peizažo: kūrybinei komandai norėjosi atšiaurios scenografijos, kurioje tarsi įkalinti keršto kamuojami herojai.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.