Tituluota ponia B. Rumšienė nenusileido jaunoms gražuolėms

„Mis Kaunas 2014“ svečių akys krypo ne tik į scenoje besivaržančias jaunas gražuoles. Jų žvilgsnius prikaustė ir renginio globėja, konkurso „Lietuvos ponia“ laimėtoja Beta Rumšienė (43 m.).

Tituluota moteris ne tik įsigijo keletą populiarėjančios kūrėjos vėrinių ir auskarų – ji įsiamžino ir naujausios J.Dumbliauskienės papuošalų kolekcijos fotosesijoje.
Tituluota moteris ne tik įsigijo keletą populiarėjančios kūrėjos vėrinių ir auskarų – ji įsiamžino ir naujausios J.Dumbliauskienės papuošalų kolekcijos fotosesijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas")

Dec 4, 2014, 6:09 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:40 AM

Moteris buvo pasidabinusi dizainerės Jolantos Dumbliauskienės (40 m.) siūta ilga, dailią figūrą pabrėžiančia ir 10 tūkst. „Swarovski“ kristalų bei juodais perlais puošta suknele.

Prie drabužio kūrėja priderino iš kristalų sunertus auskarus ir apyrankę.

„Suknelė sveria maždaug 3 kilogramus, ją vilkėti nėra labai patogu, tačiau dėl grožio moteris gali padaryti viską“, – tvirtino B.Rumšienė.

Specialia technika iš „Swarovski“ kristalų suvertas grožybes B.Rumšienė pirmą kartą išvydo ruošdamasi konkursui „Lietuvos ponia“.

„Mane nustebino, kad prieš konkursą papuošalai dalyvėms buvo renkami gerokai ilgiau ir atsakingiau nei suknelės. Iš galybės atsivežtų marijampolietė kūrėja papuošalus derino ne tik prie suknelių, bet ir prie kiekvienos dalyvės akių, plaukų spalvos, net veido formos, figūros“, – pasakojo B.Rumšienė.

Subtilūs marijampolietės dirbiniai itin sužavėjo konkurso laimėtoją.

Tituluota moteris ne tik įsigijo keletą populiarėjančios kūrėjos vėrinių ir auskarų – ji įsiamžino ir naujausios J.Dumbliauskienės papuošalų kolekcijos fotosesijoje.

Marijampolietė kurti papuošalus pradėjo prieš kelerius metus – kai rinkodaros vadybos specialybės diplomą turinti moteris vieną dieną neteko darbo.

Naują rasti nebuvo lengva – visus gąsdino tai, kad Jolanta augina tris vaikus – dabar jau šešiolikametį Tautvydą, penkiolikametį Žygimantą ir septynerių Adomą.

Tačiau tai, ką J.Dumbliauskienė laikė nesėkme, iš tiesų buvo galimybė atskleisti kūrybišką prigimtį.

„Iki pradėdama kurti papuošalus nei apie rankdarbių, nei kokių kitų meniškų dirbinių gamybą net nebuvau pagalvojusi. Tačiau žinau, kad polinkį į grožį ir meną paveldėjau iš savo šeimos. Senelis buvo siuvėjas, o senelė – puiki mezgėja ir nėrėja. Iki šiol man atmintyje išlikusios jos nunertos gėlės, gulbių ežerai, apnertos pagalvėlės“, – pasakojo kūrėja.

J.Dumbliauskienė pirmiausia pamėgino velti vilnos papuošalus. Tačiau daugelio draugių pomėgis marijampolietės nesužavėjo. Kitaip nei akmenys ir kristalai.

Kurti to, ką galima rasti visur, ji nenorėjo, tad galvoje sukosi mintys, kaip išsiskirti.

Jolanta pradėjo specialia technika ant valo verti karoliukus, juos derinti su natūraliais perlais, pusbrangiais akmenimis, bižuterijos detalėmis. Pirmaisiais papuošalais marijampolietė puošėsi pati, kitus dovanojo giminaitėms ir bičiulėms.

Sužavėtos J.Dumbliauskienės kruopštumo ir papuošalų išskirtinumo draugės ragino kūrėją gaminti vis naujus dirbinius, o ji vis labiau niro į kristalų, perlų ir akmenų pasaulį.

Kūrėja neslėpė, jog savo pomėgiu nustebino ne tik vaikus, bet ir verslininką vyrą Audrių.

„Vyras nuo pat pirmos dienos džiaugėsi, kad turiu malonios veiklos, bet manė, jog tai greitai praeis. Juk iki tol nemėgau ilgai sėdėti vienoje vietoje – laisvalaikiu slidinėju, buriuoju, daug sportuoju.

Tačiau kai namuose augo vis didesnės kristalų krūvos, o aš iki pusiaunakčio neatsiplėšdavau nuo savo nėrinių ir net veždavausi juos vykdama atostogų, vyras suprato, jog tai – ne trumpalaikė užgaida“, – pasakojo J.Dumbliauskienė.

Darbštuolės auskarų poroje gali būti sunerta nuo 100 iki 500 kristalų, o kaklo vėriniuose jų galima suskaičiuoti nuo 1 iki daugiau nei 5 tūkstančių. Vienam snaigės, gėlės, lašo ar voratinklio formos papuošalui gali prireikti nuo kelių iki pusšimčio metrų valo.

Kuriant ažūrinius papuošalus prireikia kruopštumo – vieno dirbinio gamybos procesas gali užtrukti nuo kelių valandų iki trijų savaičių, kartais net mėnesį.

J.Dumbliauskienei patinka kurti papuošalus išskirtinėms progoms, ypač vestuvėms: „Papuošalai, kaip ir suknelė, šukuosena, makiažas, kiekvieną nuotaką gali paversti karaliene arba viską sugadinti. Todėl viską kuriu labai atsakingai, mintyse linkėdama nuotakai tądien atrodyti nepriekaištingai, būti laimingai.“

Viena jos svajonių – sukurti papuošalą daugiau nei iš 10 tūkstančių „Swarovski“ kristalų ir gal net patekti į Lietuvos rekordų knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.