Ką Anželikai Cholinai reiškia „nusilenkimo“ suknelės?

Maskvoje, gruodžio 1-ąją iškilmingos ceremonijos metu choreografei Anželikai Cholinai buvo įteikta „Teatralo žvaigždės“ premija už spektaklį „Otelas”, metų geriausio muzikinio spektaklio nominacijoje.

Anželika Cholina su kolegomis apdovanojimo akimirką.<br>a|ch nuotr.
Anželika Cholina su kolegomis apdovanojimo akimirką.<br>a|ch nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 8, 2014, 1:36 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:47 PM

Anželika kaip visada kerėjo savo skoniu – į sceną ji pakilo pasipuošusi lietuvių kūrėjo Juozo Statkevičiaus suknele. Kūrėja skiria dėmesio savo išvaizdai ir nelaiko to tuštybe – tai būtina. Sukneles, kuriomis ji dabinasi savo premjerų metu net yra pakrikštijusi „nusilenkimo“. Jos taip pat – dažniausiai dizainerio J.Statkevičiaus.

„Nusilenkimo suknelės – tos, kuriomis puošiuosi eidama į premjerą, parodo mano santykį su teatru, pastatytu spektakliu. Tai staigmena artistams, tai lyg teatras teatre. Juozas Statkevičius - ir mano spektaklio kostiumų autorius, savo kūryboje moka sudievinti moterį. Jis pažįsta mane, žino, kad galiu apsivilkti patį netikėčiausią jo kolekcijos rūbą, žino, kad nebijau padaryti efekto. Kai Maskvoje išėjau nusilenkti po „Moterų kranto“, scenoje akimirkai viskas sustingo. Po to artistai juokavo, kad spektaklis jiems buvo dovana, o aš – lyg „Oskaro“ statulėlė už jį”, - pasakojo A.Cholina.

Apdovanotojo spektaklio „Otelas“ scenografas - Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė - Marija Danilova, šviesų dailininkas - Tadas Valeika.

„Teatralo žvaigždė” – vienintelis Rusijos apdovanojimas, turintis nepriklausomos teatrinės premijos statusą, kurią balsuodami skiria žiūrovai. Septintus metus iš eilės teikiamų premijų balsavime dalyvavo teatralai iš 85 pasaulio šalių.

Choreografė A.Cholina nuo 2007 metų bendradarbiauja su Maskvos J. Vachtangovo teatru. Nuo pat pirmojo darbo – šokio spektaklio „Moterų krantas” – ji buvo pastebėta už savo išradingumą, paprastą ir kartu labai ekspresyvų kūrybinį braižą.

Toliau sekė „Ana Karenina”, kuri Rusijos teatrinės premijos „Auksinė kaukė” buvo nominuota trijose kategorijose, po gastrolių Kuboje apdovanota kaip Metų geriausias užsienio spektaklis.

„Teatralo žvaigždės” ceremoniją buvo galima stebėti gyvai internetu.

„Teatras yra vyrų erdvė ir moterims režisierėms, norint būti pastebėtomis, dažnai reikia padaryti du, penkis, dešimt, kartais net šimtą kartų daugiau nei vyrams, tad kviečiu visus tuos, nuo kurių priklauso teatre vykstantys procesai, mylėti, ginti, palaikyti moteris kūrėjas, jos atsako už grožį teatre, jos yra tos, kurios neleidžia vyrams griauti teatro paslapties”, - sakė A.Cholina, kartu lietuviškai padėkojusi teatro vadovui Rimui Tuminui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.