Žinomi kauniečiai jau pasinėrė į kalėdinių dovanų paieškas

Kalėdų dovanų paieškų karuselė įsuko ir žinomus kauniečius. Dairytis šventinių dovanų arba jas kurti – ne vienam didžiulis malonumas. Svarbu, kad dovana būtų ypatinga – miela ir gerai apgalvota.

Gediminas Juodeika.<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Juodeika.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 8, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:01 PM

Žinomi pramogų ir verslo atstovai prieš Kalėdas įprastai skęsta darbuose, tačiau tai jiems netrukdo rasti laiko pasidairyti šventinių dovanų.

Kauniečiai prieš didžiąsias žiemos šventes dovanas gamina ir pakuoja patys, įdėdami į jas dalelę širdies bei šilumos. Maloniausia įteikti dovaną, kuri uždega ją gavusio žmogaus akis, priverčia nusišypsoti.

Sūnums – po automobilį

Laidų vedėjas, verslininkas ir aktorius Gediminas Juodeika tikino, kad per Kalėdas jis yra dosnus, ypač šeimos nariams, todėl jiems rinkti dovanas pradeda likus maždaug dviem mėnesiams iki švenčių.  „Dalimi dovanų jau pasirūpinau. Apie kiekvieną artimąjį galvoju atskirai, stengiuosi įminti jo slapčiausius norus“, – teigė G.Juodeika.

Tėvams kaunietis įteiks bilietus į vieno jų itin mėgstamo pasaulinio garso atlikėjo koncertą. Žmonai ir sau padovanos kelionę.

„Sūnums Kalėdų Senelis žada atnešti po automobilį. Mažajam Jonui dairomės žaislo, kurį su žmona supakuosime į didelę dėžę. Didžiajam Mykolui, kuriam netrukus bus aštuoniolika, prižadėjau nupirkti tikrą automobilį. Jo teks kaip reikiant paieškoti“, – neslėpė G.Juodeika.

Džiaugiasi galėdama dovanoti

„Ieškoti dovanų artimiesiems ir geriems bičiuliams man didelis malonumas. Jeigu žmogų dovana pavyksta pradžiuginti, pati džiaugiuosi dar labiau. Dovanojimas kitiems – man pati geriausia dovana“, – teigė Lietuvos ponia ir verslininkė Beta Rumšienė.

Kalėdų dovanų moteris ieškoti pradėjo pirmosiomis gruodžio dienomis, kad prieš pat šventes nereikėtų stumdytis eilėse.

Kiekvienam žmogui kaunietė stengiasi išrinkti ypatingą dovaną. Ji turi atspindėti dovaną gausiančio asmens pomėgius, gali būti skirta pasipuošti arba pagražinti namus. Dovanojamas daiktas būtinai turi skleisti šilumą, nešti sėkmę bei laimę.

Daugeliui žmonių dovanų B.Rumšienė ieško meno galerijose, kur galima rasti vienetinių kūrinių. Prie dovanos moteris kaskart prideda angelą arba ateinančių metų simbolį.

Teiks paties kurtus dirbinius

Floristas Antanas Mažonas įsitikinęs, kad geriau žmogui švenčių proga nusiųsti atviruką su šiltais linkėjimas negu įteikti pirmą po ranka prekybos centre pasitaikiusį daiktą. Netikusios smulkmenos, padovanotos labiau iš pareigos, o ne širdies, negali suteikti džiaugsmo.

Kalėdų dovanomis vyras pradeda rūpintis dar vasarą. Vieniems jas perka išvydęs ką nors gražaus ir netikėto, kitiems dovanas kuria pats. Dažniausiai tai būna ne vien išradingo floristo rankomis sukurtos kalėdinės augalų kompozicijos ar dekoracijos.

„Viena mano aistrų – papuošalų gamyba. Kiekvienam žmogui kuriu puošmeną, kuri pabrėžtų jo asmenybę. Gamindamas daug galvoju apie konkretų žmogų, mintimis perduodu linkėjimus. Būnu laimingas, kai tokią dovaną gavusio žmogaus akys sužimba“, – sakė A.Mažonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.