Ką reiškia K. Ivanovos pasirišta peteliškė?

Moterys vyriškėja, o vyrai moteriškėja. Nieko jau nestebina, kad savo charakteriu vyrai tampa švelnesni, moterys darosi atšiauresnės.

Po kaklu K.Ivanova pasirišo iš medžio drožtą peteliškę, primenančią ūsų formą. Įdomu, ar dainininkė ją pati nešios, ar padovanos sužadėtiniui prodiuseriui Andriui Brokui?<br>Organziatorių nuotr.
Po kaklu K.Ivanova pasirišo iš medžio drožtą peteliškę, primenančią ūsų formą. Įdomu, ar dainininkė ją pati nešios, ar padovanos sužadėtiniui prodiuseriui Andriui Brokui?<br>Organziatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:35 PM

Tačiau ne tik būdo bruožai išduoda, kad anksčiau vadinta silpnoji lytis tampa stipriąja. Net ir apranga bei aksesuarai išduoda, kad moterys pamėgo vyrišką stilių.

Senoviniame rūsyje Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje vienintelėje Lietuvoje peteliškių parduotuvę "Dom bow ties" apsilankiusi atlikėja ir grožio studijos savininkė Kristina Ivanova išsirinko vyrišką aksesuarą. Po kaklu ji pasirišo iš medžio drožtą peteliškę, primenančią ūsų formą. Įdomu, ar dainininkė ją pati nešios, ar padovanos sužadėtiniui prodiuseriui Andriui Brokui?

Renginių organizatorė Kristina Kaikarienė šioje jaukioje parduotuvėje apsidžiaugė radusi moterišką peteliškę ir ji po jos kaklu pražydo kaip margas kaspinas. Akivaizdu, ši moteris nenori puoštis vyriškais aksesuarais, o puoselėja tik moteriškumą. Juk geriausia jaustis savame kailyje - būti žavinga, patrauklia ir ne tokia stipria kaip vyrai.

Dažnas praeivis čia užsuka tarsi į galeriją, ne tik papildyti savo garderobo, bet ir praplėsti akiračio.

Peteliškių ten - gyva galybė: nuo klasikinių medvilninių bei šilkinių iki retam regėtų kailinių, odinių, medinių, megztų.

Ant vienos iš parduotuvės sienų - istorinių asmenybių, taip pat įamžintų su peteliškėmis, portretai - nuo istoriko Simono Daukanto iki pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos.

Kai kurių peteliškės - tokio dydžio ir formos, kad šiandien ją užsirišęs vyras greičiausiai būtų palaikytas išsišokėliu stileiva.

Parduotuvėje besidarbuojantis Dominykas Žėkas užsukusius pasitinka, kaip ir dera, ryšėdamas mėlyną lininę peteliškę.

"Ji labai praktiška - dvipusė, dviejų skirtingų spalvų, tad net keturias dienas iš eilės galiu tą pačią peteliškę susirišti vis kitaip ir ji bus neatpažįstama", - patikino jaunas vyras ir tuoj pat pavyzdžiais patvirtino savo žodžius.

Į parduotuvę užsukę vilniečiai į tokias pačių surišamas peteliškes dar žvelgia nedrąsiai - renkasi jau surištas ir vienu rankos judesiu užsegamas peteliškes.

Tačiau padrąsinti čia pat pabandyti ir pasipraktikuoti, įgauna pasitikėjimo.

"Gebėti susirišti peteliškę - gero tono ženklas, tačiau dėvėti jau surištą varlytę tikrai nėra jokia gėda.

Toli gražu! Turime ir tokių peteliškių, kurių tiesiog neįmanoma susirišti, o jos labai originalios ir stilingos, pavyzdžiui, medinės.

Jas dėvėti ne mažiau patogu nei tekstilines.

Natūralios medžio spalvos ypač patinka užsieniečiams - jas perka kaip suvenyrus iš mūsų šalies.

O lietuviai perka juodas, mėlynas ir rudas. Žiūri praktiškai - medinės nesiglamžo, ištepus lengva nuvalyti, o iš toliau nė nepasakytum, medinė ar medvilninė", - pasakojo D.Žėkas.

Peteliškėms neabejingas ir įvairiomis progomis jas dėvintis vyras ragina ir kitus šiuo aksesuaru paįvairinti savo aprangą - ne tik per vestuves ar jubiliejus.

"Kiekvienas užsukęs stebisi, kokių šaunių peteliškių kuria lietuviai.

Visos jos - rankų darbo, kruopščiai pasiūtos iš šilko, medvilnės, lino, vilnos.

Ir ne tik vyrams - taip pat vaikams bei moterims. Pastarąsias, beja, jau įvertino ir žinomos Lietuvoje damos -dainininkė Kristina Ivanova, renginių planuotoja Kristina Kaikarienė ir kitos.

Pasipuošusios pačios moterys nepamiršta peteliškėmis pradžiuginti ir savo antrųjų pusių", - sakė D.Žėkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.