V. Ušacko jubiliejaus šventėje dalyvavo ir M. Chodorkovskis

Savo garbingą 50-ąjį jubiliejų Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas paminėjo kartu su bičiuliais. Trumpam į Lietuvą grįžusį diplomatą sveikino daugybė garbių svečių iš Lietuvos ir užsienio. Tarp jų buvo galima išvysti ir Rusijos verslininką, buvusį „Jukos“ vadovą Michailą Chodorkovskį.

Šventėje dalyvavo ir M.Chodorkovskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šventėje dalyvavo ir M.Chodorkovskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 8:52 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:16 AM

Pirmadienio vakarą su savo artimais bičiuliais ir kolegomis V.Ušackas savo gimtadienį šventė Vilniuje esančiame buvusio krepšininko Šarūno Marčiulionio viešbutyje „Šarūnas“. 

Nenuostabu, kad iš visų garbių svečių daugiausia dėmesio sulaukė būtent M.Chodorkovskis - pabendrauti ar bent jau pasisveikinti su juo buvo visa eilė norinčių.

Susirinkę svečiai iškilmingo vakaro metu turėjo galimybę ne tik išgirsti šventinę V.Ušacko kalbą, bet ir pasiklausyti smuikinio kvarteto atliekamos Antonio Vivaldi muzikos. Tiesa, prieš tai V.Ušackui teko iš draugų priimti galybę sveikinimų ir dovanų. 

Itin originalia dovana diplomatą nustebino jo bičiulis muzikantas Virgis Stakėnas. Jis V.Ušackui įteikė savo pirmąją plokštelę, išleistą 1978 metais. „Mano kita dovana – senovės lietuvių archajiškas svėrimo įrankis bezmėnas. Jis buvo pagamintas 1909 metais. Ūkininkai jį naudodavo namie sveriant grūdus ar kitus dalykus. Jam palikėjau sverti savo metus ir, kad tiek, kiek yra dabar, kad dar būtų tiek pat metų su tuo bezmėnu pasverta“, - pasakojo V.Stakėnas.

Neeilinio gimtadienio metu visus susirinkusius palaimino ir pranciškonas Brolis Benediktas Jurčys. Jis nepraleido progos paminėti ir garbingo vakaro svečio M.Chodorkovskio. Jis tikino, ilgą laiką meldęsis dėl jo, tad jautėsi labai laimingas galiausiai galėjęs jį apkabinti.

Pasibaigus ilgai sveikinimų virtinei V.Ušackas kartu su žmona Loreta visus pakvietė šventinės vakarienės.

Gruodžio 16-ąją tikrąją savo gimimo minintis diplomatas Lietuvoje užsibūti neketina. Visai netrukus, per Kalėdas jis su savo šeima planuoja vykti atostogų į Kiniją. Jau daugiau nei metus V.Ušackas kartu su šeima yra įsikūręs Rusijos sostinėje Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.