Aistė Smilgevičiūtė prisijaukino saulės kostiumą

Atlikėja Aistė Smilgevičiūtė (37 m.) kartu su grupe „Skylė“ per Kalėdas leisis į užburiantį reginį - „Saulės kelionę“. Per pačias šventes vizualiame koncerte apsilankę žiūrovai bus pakerėti ne tik nuostabios muzikos, bet ir nepaprasto Saulės kostiumo.

Aistė Smilgevičiūtė koncertuose puošis įspūdingu Saulės kostiumu.<br>M.Ežerskio nuotr.
Aistė Smilgevičiūtė koncertuose puošis įspūdingu Saulės kostiumu.<br>M.Ežerskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Dec 16, 2014, 8:40 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:51 AM

Prieš devyniolika metų jos mylimojo Roko Radzevičiaus (42 m.) parašyto kūrinio pagrindine heroje šį kartą tapusi A.Smilgevičiūtė sakė jau spėjusi įsijausti į neeilinį personažą: „Kūrinį jau žinojau seniai, labai daug kartų esu jo klausiusi. Todėl jis man tikrai artimas, pažįstamas“.

Žiūrovus A.Smilgevičiūtė pakvies kartu leistis į kelionę per visus zodiako žvaigždynus. „Kūrinyje dainos skiriamos kiekvienam zodiako ženklui. Kartais Saulė kalbasi su ženklais, kartais apie juos tiesiog dainuoja, o kartais ir patys žvaigždynai dainuoja apie save“, - intrigavo atlikėja.

„Skylės“ pasirodymuose kaskart galima išgirsti daug užuominų iš baltų kultūros. Nemažai jų bus ir šiame koncerte, tačiau svarbiausias jų – saulės gyvenimo metamorfozės.

„Saulė šiame reginyje keičiasi: iš pradžių užgimsta mažytė, nedidukė, vaikiška. Vėliau įgauna vis daugiau energijos ir ugnies. O po to subręsta ir galiausiai pradeda blankti. Tai simboliškai galima sieti su žmogaus gyvenimo pabaiga. Bet, atėjus tam taškui, ratas apsisuka - saulė vėl atgimsta“, - pasakojo A.Smilgevičiūtė.

Specialiai koncertams atlikėjos Saulės personažui kostiumų dailininkė Agnė Rimkutė sukūrė įspūdingą kostiumą – šilko suknelę su saulės spindulius menančiais odos įsiuvais. A.Smilgevičiūtė puošis ir prie kostiumo derančiais Gražinos Eimutytės-Zyberk kurtais aksesuarais. O grimo dailininkė Eglė Mikalauskaitė kūrė ir saulės tematiką atitinkantį grimą bei šukuosenas.

„Kai pirmą kartą pasimatavau kostiumą, pasijaučiau lyg ištraukta iš kasdienybės. Saulės kostiumas išties pakelia virš visko ir nori nenori turi atsiplėšti nuo buities, įsijausti į vaidmenį“, - įspūdžiais dalinosi atlikėja.

Bene daugiausiai lietuviškumo Saulės įvaizdžiui suteiks gintarus primenantys veltinio karoliai. „Kostiumų dailininkė pasiūlė žaisti spalvomis. Juk keičiantis saulės metams, keičiasi ir jos spalvos. Liūto taške ji yra ryškiausia, tad kostiumui pritaikytos liepsnojančios ugnies spalvos ir karūna. Išties, nupasakoti šį kostiumą – labai sudėtinga“, - šypsojosi A.Smilgevičiūtė.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.