Antano Guogos Kalėdos - su laukimo ir dalijimosi prieskoniu

Europarlamentaro Antano Guogos (40 m.) ir jo žmonos Aistės (33 m.) Kalėdos šiais metais labiausiai kvepia laukimo nuotaika – šeima ramiai ir jaukiai laukia į šį pasaulį atkeliaujančio vaikelio. Gal todėl ir politiko nuotaika prieš šventes labiau dvasiškai, o ne materialiai pakylėta, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Antanui ir Aistei Guogoms gimė antras vaikas.
Antanui ir Aistei Guogoms gimė antras vaikas.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas")

Dec 16, 2014, 6:22 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:44 AM

„Kalėdos – tokia šventė, kai norisi stabtelėti ir pagalvoti apie praėjusius metus. Norisi atsiprašyti visų, kuriuos nuskriaudėme, atsiprašyti už tai, kas nepavyko. Svarbu eiti pirmyn, gyventi, turėti, mylėti, džiaugtis, judėti pirmyn.

Vienais metais gyvename geriau, kitais blogiau, tačiau turime galvoti apie tai, kas pasisekė. Pasimokyti iš to, kas nepavyko, ištaisyti klaidas“, – sakė A.Guoga.

Vyras mano, kad šiais metais jis buvo geras ir Kalėdų Senelis jo nepamirš, tačiau yra įsitikinęs, jog tobulų žmonių nėra, – toks yra ir jis pats. Vienintelis dalykas, ko jis tikrai niekada neatsisakys, – pagalba ir parama kitiems. Todėl A.Guoga noriai aukoja tiems, kuriems tos pagalbos labai reikia.

Visa kita, ką dabar turiu, gali būti labai laikina. Todėl man nesvetimi žodžiai „atleisk“, „ačiū“, nebijau jų sakyti tada, kai noriu juos ištarti. Visi turime suvokti, kad nesame idealūs, – dėl to čia ir esame, kad turėtume galimybę ką nors keisti. Atsiprašymas ir padėka dažnai keičia situaciją“, – šypsojosi politikas.

Vyras tiki, kad teigiamų emocijų ir dalijimosi nuotaikos bus kupini ir jo namai per didžiąsias metų šventes.

Aistė ir Antanas šventėms Briuselyje puoš natūralią eglutę. Kasmet Antanas įteikia dovanų draugams, kolegoms ir pažįstamiems. Šiemet jis jau pasirūpino mielomis smulkmenomis bičiuliams – kadangi gyvena Briuselyje, dovanos jiems belgiško šokolado.

„Galiu išduoti šią paslaptį, nes tai dovana iš širdies. Esu gyvenęs visame pasaulyje, todėl tvirtai galiu pasakyti, kas čia geriausia ir skaniausia. Stengiuosi nieko nepamiršti, šią tradiciją kartu su gera emocija puoselėju kasmet.

O žmonai dovanos dar neturiu... Nesu tas, kuris perka prabangias dovanas, – man svarbiau nuoširdus laikas kartu, šiluma, mūsų laukimo džiaugsmas šiemet“, – pasakojo A.Guoga.

Politikas išgyveno sunkią vaikystę – jo motina į Australiją išvyko tuomet, kai jis buvo dar mažas. Antanas liko Lietuvoje. Šiandien jis neatsimena periodo, kada tikėjo Kalėdų Seneliu. Ir šventės tuomet jam nebuvo stebuklingos.

„Kovojau dėl dovanos, džiaugiausi ją gavęs, stebuklais netikėjau, manęs niekas nelepino. Tikras Kalėdų jausmas mane aplankė, kai buvau 12-metis. Jau buvau Australijoje ir mėgavausi tikromis jaukiomis Kalėdomis su visa šeima, daugybe dovanų, didele egle ir daug vieningų, šiltų žmonių. Ir šiandien pamenu tą jausmą.

1984-aisiais buvau nedidelis berniukas, atvykęs į kitą pasaulį. Jaučiausi saugiai, nes ten nebijojome švęsti Kalėdų. Juk Sovietų Sąjungoje šių švenčių nebuvo, o Australijoje buvo kalnai šokolado ir dovanų!“ – pasakojo A.Guoga.

Kūdikio laukimu gyvenantis Antanas stengsis, kad jo vaikams – ir vyresnėliams, ir būsimam mažajam – netektų patirti jo paties vaikystės išgyvenimų. Jis stengiasi, kaip ir kiekvienais metais, būti dar geresnis tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?