Žuvininkyste užsiimantis dailininkas atidarė pirmą savo parodą

Žuvis ir „Saatchi" galerija viena kitai netrukdo. Štai toks paradoksas nutikęs palangiškio Mariaus Kavolio gyvenime. Antradienio vakarą jis Vilniuje, galerijoje „Elysium“ atidarė pirmą savo parodą „12 ½“, nors jo darbai jau buvo įtraukti į vienos prestižiškiausių ir žinomiausių šiuolaikinių komercinio meno galerijos „Saatchi“ kolekciją. Be to, menininkas įvertintas tarptautinių meno kritikų, o nemaža dalis jo darbų jau yra nupirkta užsienio meno gerbėjų.

Marių Kavolį sviekino žinoma verslininkė, Palangos ir Vilniaus restorano „Žuvinė“ šeimininkė Rūta Sakalauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Marių Kavolį sviekino žinoma verslininkė, Palangos ir Vilniaus restorano „Žuvinė“ šeimininkė Rūta Sakalauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-16 19:42, atnaujinta 2022-10-31 10:18

Dar tik visai neseniai atsitiktinai „Saatchi“ galerijos direktorės Rebekos Wilson pastebėtas laisvalaikiu tapantis verslininkas jau gali džiaugtis gausiais užsakymais ir planuojamomis parodomis užsienyje. Paroda „12 ½“ – tai 13 menininko darbų, kurie geriausiai reprezentuoja jaunojo tapytojo ekspresiją ir savitumą, taip pat pažymi savarankiško kūrybinio kelio pradžią.

„12 ½“ arba „12 ir šiek tiek daugiau“ – tai tarsi pretenzija į tobulėjimą, neužbaigtumą, judėjimą toliau, kai sėkmės „sprogimas“ jau įvyko. Tai perspektyva į ateitį, kai 12 mėnesių metuose neužtenka.

Jaunojo dailininko kūryba – tai ekspresyvi, užbūrianti abstrakcija, fiksuojanti, pasak M.Kavoliaus, akimirkos energiją ir gerą nuotaiką. Pats autorius įvardija savo paveikslus, kaip „brangi interjero detalė, turinti išliekamąją vertę“.

Kalbant apie interjerą, didelį susidomėjimą M.Kavolio darbais reiškia būtent šiuolaikinio interjero dizaineriai iš užsienio. Nemaža dalis jo darbų jau nupirkta klientų iš Didžiosios Britanijos, Niujorko, Rusijos. Baiminantis, kad visi darbai gali išsisklaidyti po pasaulį ir atsidurti privačiose kolekcijose, buvo nuspręsta padaryti pirmąją M.Kavolio parodą būtent autoriaus tėvynėje ir pristatyti jaunąjį menininką Lietuvos publikai. Planuojama, kad iš Vilniaus ši paroda keliaus į galeriją, esančią Barselonoje.

Pats M.Kavolis, kuris užsiima žuvininkystės verslu ir kuriam tapyba yra kol kas tik laisvalaikis, norėtų, kad kūryba pataptų rimta jo gyvenimo veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.