D. Songailos mylimoji Gintarė su savo seserimi - neišskiriama

Net nežinant, kad Gintarė (24 m.) ir Deimantė (18 m.) Sabeckaitės yra seserys, tai nuspėti nesunku iš lyg du vandens lašai panašios merginų šypsenos. Kaunietės neturi paslapčių ir viena kitos skuba palaikyti, kad ir kas nutiktų.

Deimantė (kairėje) iš vyresniosios sesers Gintarės semiasi vidinės stiprybės, pasitikėjimo savimi, mokosi, kaip drąsiai ir tvirtai reikia siekti užsibrėžtų tikslų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Deimantė (kairėje) iš vyresniosios sesers Gintarės semiasi vidinės stiprybės, pasitikėjimo savimi, mokosi, kaip drąsiai ir tvirtai reikia siekti užsibrėžtų tikslų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas")

Dec 20, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:58 PM

Modeliu ir projektų vadove dirbanti ir kitų metų pradžioje gimsiančio kūdikio laukimu šiuo metu gyvenanti Gintarė – krepšininko Dariaus Songailos sužadėtinė. Ji buvo pirmoji, kuri pribėgo pasveikinti jaunesniosios sesers, kai ji neseniai tapo žaviausia šalies studente – „Lietuvos ledi 2014“.

„Eik ir laimėk“, – prieš pat konkursą man palinkėjo sesuo, kuri buvo viena aistringiausių mano palaikymo komandos narių. Prieš penkerius metus ne menkiau už Gintarę laikiau kumščius, kai ji dalyvavo konkurse „Mis laikinoji sostinė“ ir tapo vicemis“, – kalbėjo Kauno technologijos universitete eksporto inžineriją antrus metus studijuojanti D.Sabeckaitė.

Tituluota studentė neslėpė, kad vyresniąją seserį nuo pat mažens laikė autoritetu, ji daug prisidėjo prie jos asmenybės formavimo.

Vaikystėje Deimantė dažnai užsigeisdavo to paties žaislo, kurį turėdavo Gintarė, norėdavo veikti tą patį, kuo užsiima sesuo.

Tačiau ūgtelėjusi aklai sesers kopijuoti ar sekti jos pėdomis mergina nenorėjo, nes turėjo savo siekių ir dominančios veiklos.

„Man buvo smagu, kad sesuo tapo modeliu, kurio nuotraukas galima išvysti reklamose ir ant žurnalų viršelių. Ja žavėjausi ir tuomet, kai ji dalyvavo grožio konkurse, kur jautėsi lyg žuvis vandenyje. Tačiau pati to niekada netroškau.

Tikriausiai įdomu, kodėl tuomet dalyvavau žaviausios studentės rinkimuose? Ogi dėl to, kad šiame konkurse pagrindinis dėmesys skiriamas ne dalyvių grožiui, o talentui“, – atvirai kalbėjo Deimantė.

Bendramokslių paraginta siekti šauniausios studentės titulo mergina neabejojo, kad turi ką parodyti scenoje. Ji nuo mažens lanko įvairių stilių šokius ir su grupe „Me Gusta“ šįmet tapo Lietuvos hiphopo čempione.

Kai savo sprendimą dalyvauti konkurse studentė pranešė seseriai, ši ją palaikė ir iš anksto palinkėjo sėkmės.

Kartu užaugusios ir daugybę išdaigų vaikystėje iškrėtusios seserys, nors gyvena tame pačiame mieste – Kaune, jau kurį laiką matosi vis rečiau ir dėl to viena kitos pasiilgsta.

Iki pažinties su D.Songaila Gintarė gyveno tėvų namuose, kuriuose ligi šiol gyvena Deimantė. Pernai vyresnėlė apsigyveno su savo mylimuoju.

Susitikusios seserys kaskart turi viena kitai daug ką papasakoti. Jos prisimena ir bendras vasaros keliones, į kurias nuo vaikystės leisdavosi su tėvais. Kiekvienais metais Gintarė ir Deimantė aplankydavo po penkias ar šešias Europos valstybes.

„Dažniausiai keliaudavome automobiliu. Mes su Deimante sėdėdamos ant galinės automobilio sėdynės ar gyvendamos viename viešbučio kambaryje vaidindavome muzikos grupes, rengdavome koncertus, spektaklius.

Kelionėse neišskiriamos būdavome 24 valandas per parą: drauge eidavome prie jūros, į muziejus, koncertus“, – pasakojo G.Sabeckaitė.

Praėjusią vasarą Deimantė su tėvais skrido į Maltą. Tai buvo pirmosios atostogos, kai kartu su šeima nevyko Gintarė.

„Atostogauti be sesers buvo keista ir net šiek tiek liūdna“, – prisipažino Deimantė.

Merginos tikino turinčios ir daugiau dabar šypsenas keliančių vaikystės prisiminimų. Kaip ir visi vaikai, būdamos mažos jos kartu žaidė, pešėsi ir taikėsi.

Seserims ypač smagu prisiminti, kaip vaikystėje ir paauglystėje abi rausdavosi po motinos spintą ir išsimatuodavo visas gražiausias jos sukneles, papuošalus bei aukštakulnius batelius.

„Mamos drabužiai tuomet mums abiem buvo ilgi ir platūs, tačiau vis tiek jais apsivilkusios vaikščiodavome po namus lyg podiumu ir viena kitai demonstruodavome madas. Drąsiai galiu teigti, kad mamos spinta ir patarimai suformavo mūsų su Deimante rengimosi stilių“, – kalbėjo G.Sabeckaitė.

Nors jau suaugusios, seserys viena iš kitos vis dar turi ko pasimokyti.

Gintarę žavi jaunesnės sesers veiklumas, supratingumas, sugebėjimas užjausti kiekvieną žmogų, net kurio ji visai nepažįsta, noras rūpintis beglobiais gyvūnais ir vaikais.

Deimantė iš vyresniosios sesers semiasi vidinės stiprybės, pasitikėjimo savimi, mokosi, kaip drąsiai ir tvirtai reikia siekti užsibrėžtų tikslų.

Seserys sakė, kad viena kitą puikiai pažįsta, todėl nesunkiai išrenka gimtadienio ar Kalėdų dovanas. Gintarė jaunėlei paprastai perka praktiškas dovanas ir jomis pasirūpina iš anksto.

Pernai Kalėdų proga ji Deimantei įteikė bilietą į koncertą ir plaukų tiesintuvą.

„Šiųmetė Kalėdų dovana sesei, kaip ir kitiems artimiesiems, jau nupirkta ir supakuota. Dovanų dairytis pradedu dar liepą, tuomet nereikia skubėti ir dėl jų nertis iš kailio prieš pat šventes“, – kalbėjo G.Sabeckaitė.

Kūrybingumo nestokojančiai Deimantei svarbiausia, kad padovanotas daiktas sukeltų gerų emocijų pliūpsnį. Įvairių švenčių proga ji seseriai dovanoja pačios kurtus fotožurnalus su Gintarės nuotraukomis, interviu, mėgstamais posakiais.

„Per praėjusias Kalėdas Gintarei padovanojau mūsų abiejų mėgstamų dainų grojaraštį. Buvo smagu matyti ją besidžiaugiančią“, – kalbėjo D.Sabeckaitė.

Mergina tikino, kad ji ne mažiau nei sesuo laukia, kada gims Gintarės kūdikis. Deimantė labai norėtų būti jo krikštamotė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.