Žinomi žmonės dovanas ir grąžina, ir perdovanoja

Kalėdos – stebuklų ir dovanų metas, tačiau dažnas per šias šventes esame gavę nereikalingų daiktų. Kur juos dėti? Išmesti, nukišti į kampą, grąžinti į parduotuvę? Žinomi kauniečiai netinkančius daiktus siūlo perdovanoti ar aukoti labdarai.

Žinomi žmonės papasakojo apie savo kalėdines dovanas.
Žinomi žmonės papasakojo apie savo kalėdines dovanas.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas")

2014-12-26 15:12, atnaujinta 2018-01-18 05:55

Prieššventiniu laikotarpiu perkamos daugybė dovanų neretai praranda svarbiausią tikslą – stebinti ir teikti džiaugsmą, o tampa tiesiog daiktais. Nutinka ir taip, kad per šventę gauni kelis vienodus daiktus.

Etiketas reikalauja, gavus net ir nereikalingą dovaną, įvertinti žmogaus parodytą dėmesį, įdėtas pastangas. Priimant bet kokią staigmeną būtina padėkoti, neparodyti nusivylimo, nenuvertinti dovanojančiojo.

Daiktus grąžino į parduotuvę

Dainininkė Arina Borunova ne kartą prieš Kalėdas yra gavusi vienodų ar nelabai reikalingų dovanų – masinės gamybos smilkalinių, dėžučių, vazelių, indų ir kitokių suvenyrų su kalėdine atributika, nuo kurių gausos šventiniu laikotarpiu lūžta prekybos centrai.

„Dažniausiai tokius niekučius gaunu ne iš artimų žmonių, o iš pažįstamų, ypač vyresnio amžiaus gerbėjų. Esu laiminga, kad žmonės man rodo dėmesį, tačiau kartais atrodo, jog daugelis dovanų buvo pirktos atsainiai“, – atvirai kalbėjo Arina.

Dainininkė ne vieną dovanų gautą daiktą perdovanoja tiems, kam jie buvo labiau reikalingi. Moteris sakė, jog yra gavusi dovanų, prie kurių buvo pridėti pirkimo čekiai, todėl netikusius daiktus grąžino į parduotuvę.

„Smagu dovanų gauti čekius ir kuponus – tada už nurodytą sumą galiu išsirinkti norimą daiktą ar paslaugą. Tačiau geriausia dovana ta, kurią galiu suvartoti – kepiniai, džemai, sūrių rinkiniai. Tokius daiktus ne tik mėgstu gauti dovanų, bet ir tokių skanėstų rinkinius ruošiu kitiems“, – sakė Arina.

Apgaubė storas dulkių sluoksnis

Paveikslas, didelis arbatos servizas, poledinės žūklės meškerė ir keli suvenyrai. Šiuos Kalėdų proga prieš kelerius metus gautus daiktus aktorius Ramūnas Šimukauskas kurį laiką laikė po lova, paskui nunešė į garažą, kur juos jau spėjo nugulti storas dulkių sluoksnis.

„Jeigu prie šių daiktų būtų pirkimo čekiai, ilgai nedelsęs juos būčiau nunešęs į parduotuvę ir grąžinęs. Kadangi jų nebuvo, nereikalingos dovanos beprasmiškai užima vietą ir dulka“, – pasakojo aktorius.

Jis mano, kad teisingiausia būtų visus nereikalingus daiktus paaukoti labdarai. Tik nežino, kur ir kas juos priima. Vyras įsitikinęs, kad praktiškais sumetimais dovanas galima parduoti interneto aukcionuose arba perdovanoti. Svarbu nesupainioti ir neįteikti tam pačiam žmogui.

Gražuolė linkusi dalytis

„Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė tikino, jog nereikalingų kalėdinių dovanų jos šeimoje nebūna.

„Kadangi Kalėdos – šeimos šventė ir dovanas dažniausiai teikiame artimųjų rate, žinome, kuo pradžiuginti vieni kitus. Išankstinio dovanų sąrašo nesudarinėjame, tačiau ir be jo sulaukiame staigmenų bei mielų dovanų. Svarbiausia parodytas dėmesys ir noras nustebinti, suteikti laimės“, – tikino tituluota gražuolė.

Įprastai R.E.Mazurevičiūtė dovanų gauna tai, ką galima suvartoti ir sunaudoti.

Jeigu mergina sulaukia kelių vienodų dovanų, nė kiek nesijaudina.

„Turiu sesę, mamą ir tetą. Kai šeimoje tiek moterų, galvoti, kur dėti vieną ar kitą daiktą, net nekyla minčių. Gardėsiais drauge vaišinamės, o atlikusias dovanas perleidžiame viena kitai“, – sakė kaunietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.