Žinomi žmonės rinkosi į Kalėdinį labdaros pokylį Kauno rotušėje

Kaune tęsiama graži ir prasminga tradicija – iš karto po Kalėdų miesto Rotušės Baltojoje salėje rengiamas Kalėdinis labdaros vakaras. Į jį sekmadienio vakarą susirinko daugybė svečių.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 28, 2014, 10:50 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:30 AM

25 kartą vykusio renginio metu geraširdžiai žmonės turėjo vieną bendrą tikslą – padėti sunkiai sergantiems vaikams.

Pinigus verslo Kauno įmonės ir įstaigos aukoti pradėjo gruodžio pradžioje. Iki Kalėdų buvo surinkta per 150 tūkst. litų. Renginio metu paaukota dar 17 tūkst. 430 litų. Bendra suma – 167 tūkst. 810 litų.

Vakaro metu svečiai dalyvavo meno darbų aukcione, kurį vedė Audrius Giržadas. Nebuvo pamiršta ir prieš šešerius metus gimusi labdaros vakaro tradicija – aukoti simboliškai perkant seną Rotušės laikrodį.

Šis laikrodis kasmet išnešamas aukcionui besibaigiant. Kiekvienas panorėjęs atveria piniginę ir kiek gali paaukoja. Šįmet surinkta 6,9 tūkst. litų.Po to laikrodis išnešamas iki kitų metų Kalėdinio labdaros vakaro aukciono.

Miesto vadovas Andrius Kupčinskas tikisi, kad iki šių metų pabaigos labdarai skirta suma dar išaugs. Tradiciškai paskutinėmis metų dienomis kilnią idėją paremia daugybė kauniečių ir miesto įmonių.

„Šįmet parama bus skirta ne atskiriems kauniečiams, o šeimoms, kurios augina vaikus su negalia. Remsime šeimas, auginančias autistus, sergančius diabetu ir kitų negalių turinčius vaikus. Už surinktus pinigus bus nupirkta reikalingiausia technika, kuri pagelbės vaikams vystytis", - kalbėjo miesto meras.

Susirinkusieji į Kauno rotušę ne tik aukojo, bet ir klausėsi dainininko Vaido Baumilos, operos solistės Kristinos Siurbytės atliekamų dainų, miesto ceremonmeistro Kęstučio Ignatavičiaus muzikavimo, stebėjo jaunųjų artistų pasirodymus.

Per 25-erius metus Kalėdinių labdaros pokylių metu buvo paaukota per 2 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.