Grupė „Naujos pupytės“ keičia kailiuką ir numoja į kritiką

Grupės „Naujos pupytės“ narės Oksana Pikul-Jasaitienė (30 m.), Skaistė Steikūnaitė (31 m.), Neringa Šiaudikytė (24 m.) ir Vita Jakutienė (27 m.) į Naujuosius žengia ne tik užsiauginusios kur kas storesnę odą nuožmiai kritikai, bet ir su nauju įvaizdžiu. Blizgučių ir perdėto seksualumo atsikračiusios atlikėjos neslepia – nauji scenos kostiumai iš pradžių glumino.

Blizgučių ir perdėto seksualumo atsikračiusios atlikėjos neslepia – nauji scenos kostiumai iš pradžių glumino.
Blizgučių ir perdėto seksualumo atsikračiusios atlikėjos neslepia – nauji scenos kostiumai iš pradžių glumino.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas")

2014-12-30 06:00, atnaujinta 2018-01-17 23:25

Pristatydamos naują grupės „Naujos pupytės“ programą merginos dainuoja kitokias dainas, pasirūpino ir sceniniais kostiumais. Stilistės sukurtas praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio įvaizdis atlikėjoms tinka ne tik fotosesijoms – taip ryškiai pasipuošusios jos lips ir į sceną.

„Idėja sukurti 10-ojo dešimtmečio programą kilo po to, kai linksmindamosi vis pasigesdavome tų senų dainų, su kuriomis visos užaugome ir kurias ir mes, ir mūsų klausytojai mokame atmintinai.

Norime ir stilistiškai, ir muzikine prasme laikytis tos temos. Stilistė pasiūlė ir sukūrė tokius kostiumus, kurie mums labai patinka“, – kalbėjo Oksana.

Užsienio atlikėjų dainas atliksiančios „Naujos pupytės“ šią programą vadina iššūkiu ir sau, tačiau matyti, kaip į žinomas dainas vakarėliuose reaguoja klausytojai, – geras jausmas.

Oksana neslepia – ir jai, ir kitoms grupės merginoms jau kiek pabodo visada būti blizgančiomis ir saldžiomis uogelėmis. Naujo įvaizdžio bene labiausiai laukė jauniausia grupės narė N.Šiaudikytė.

Neringa pasakojo, kad skatino ir kitas koleges keistis, nebijoti, pabūti kitokiomis. O išvydusi galutinį stilistės pasiūlytą variantą pašoko kone iki lubų – sceniniai kostiumai ne tik įdomūs, bet ir madingiausių spalvų!

„Tomas (N.Šiaudikytės mylimasis šokėjas Tomas Uroška. – Red.) ir artimieji, išvydę nuotraukas, labai apsidžiaugė – visiems naujasis mūsų įvaizdis patiko, pasirodė šmaikštus“, – sakė Neringa.

„Jau per fotosesiją jaučiausi lyg nesavame kailyje. Juk iki šiol buvome kitokios – nuo beskonybės ir perdėto vulgarumo iki ilgų suknelių. Seksualumas ir blizgesys per tiek metų scenoje jau yra mūsų vizitinė kortelė.

Blizgesį pakeitė spalvų žaismas, smagumas. Man keista matyti save tokią veidrodyje, mums tai neįprasta, bet pasikeisti visada naudinga. Tikiu, kad daugelis, pamatę mus tokias, nustebs“, – kolegei pritarė ir S.Steikūnaitė.

Šokiruoti, būti bene labiausiai apkalbama merginų grupe patinka ir „Naujų pupyčių“ naujokei V.Jakutienei. Naujoves mėgstanti moteris nė neįsivaizduoja, kad į sceną ilgą laiką galėtų lipti su tais pačiais sceniniais kostiumais, todėl šie, kur kas įdomesni ir ryškesni, jai labai priimtini.

Oksana neslepia – jei žmonės į jų įvaizdį reaguos su nuostaba, tikslas bus pasiektas. Pirmųjų nustebusių žvilgsnių jau sulaukė ir ji – tokiomis akimis žvelgė artimieji. Tad lieka tik laukti didžiųjų grupės kritikų, kurie karčių žodžių merginoms negaili internetinėje erdvėje, vertinimo.

O kritikos „Naujos pupytės“ sulaukia gausios ir nuožmios. Tarkim, vos paskelbus žinią, kad jos projekte „Chorų karai“ vadovaus Sostinės chorui, ji užgriuvo visu svoriu. Žinią aptarinėjo radijo laidų vedėjai, Pelės televizijoje ir, žinoma, gausybė socialinių tinklų vartotojų.

Oksaną tai šokiravo! Tačiau ji džiaugiasi, kad per tą trumpą laiką atsiliepė gausybė žmonių, norėjusių prisidėti prie jų komandos, o ir odą per tiek metų ji užsiauginusi storą. Moteris įsitikinusi, kad žmogus, kurio gyvenimas laimingas, niekada nepils srutų ant kitų, todėl kritikams ji linki atrasti ramybę ir meilę šeimoje.

Merginos jau spėjo pasinerti į projektą „Chorų karai“, o kritika tapo dar didesniu spyriu į užpakalį – jos norėjo įrodyti, kad gali puikiai pasirodyti.

Vis dėlto pasitarusios galiausiai „Naujos pupytės“ nusprendė šį projektą atidėti 2016-iesiems. Mat 2015 metais, per „Chorų karų“ transliacijas, joms pasiūlyti du svarbūs koncertiniai turai Turkijoje ir Lietuvoje.

„Bombą sprogdinsime 2016-aisiais! Visus vėl priversime kalbėti apie mus. O mums šis projektas įdomus, nes čia neužtenka išeiti ir padainuoti. Turime surinkti komandą – režisierių, choreografą, chorvedį ir su jais rengtis pasirodymams. Darbo ten labai daug!“ – pasakojo O.Pikul-Jasaitienė.

Aršios kritikos pastaruoju metu dėl savo gyvenimo ir meilės ryšių su nusikalstamo pasaulio atstovu sulaukė ir S.Steikūnaitė. Tačiau garsi moteris turi ką atsakyti visiems, kurių tikslas – ją apjuodinti.

„Negalime patikti visiems. Ir mūsų naujas įvaizdis, tikiu, sulauks ne tik pagyrų, bet ir purvo. Jei kalbėsime apie mano neva meilės santykius... Sunkiausia tai buvo pakelti mano artimiesiems, dukrai.

Žmonėms, kurie nežino, kaip yra, teisti kitus lengva. Niekas nepaklausia, kaip aš jaučiuosi, – palaikymo nesulaukiu. Nesu robotas, tokios istorijos mane skaudina, esu nubraukusi ne vieną ašarą.

Esu laisva moteris, man nėra ko prikišti. Su minėtu vyru nesu pora. Šiandien man svarbiausia – aštuonmetė dukra Patricija, kurią viena turiu užauginti ir išauklėti. Jai skiriu visą savo laisvą laiką. Štai neseniai ėjome į spektaklį, o vakarais tiesiog mėgaujamės buvimu kartu“, – pasakojo Skaistė.

Palaikymo S.Steikūnaitė sulaukia namuose. Buvimas kartu su šeima – dukra ir mama – jai labai svarbus, mat koleges mato dažniau nei savuosius. Laisvalaikiu jai nereikia naktinių klubų, prabangos, išskirtinių kelionių – šiluma slypi paprastume.

Anksčiau į komentarus ir ant jos pilamą purvą N.Šiaudikytė reaguodavo kur kas skaudžiau – paskaičiusi internete plūstančius neigiamus komentarus dainininkė ne kartą apsipylė ašaromis. Tačiau šiandien ji stengiasi nuryti nuoskaudą ir nesigadinti nuotaikos.

Tiesa, kartais, kai, jos nuomone, kritikai peržengia bet kokias mandagumo ribas, mergina neiškenčia – socialiniame tinkle duoda atkirtį.

„Nesu akmuo, nemoku visai nereaguoti į komentarus, žeidžiančius ne tik mane, bet ir artimuosius. Man rūpi, ką žmonės mano apie mane.

Tačiau čia pat pagalvoju: grupė gyvuoja jau 10 metų, iš jų trejus joje esu ir aš. Jei būtume nereikalingos, nenorimos ir nemylimos, „Naujų pupyčių“ šiandienos muzikos padangėje nė nebūtų!

Man savo talento įrodinėti nereikia.

Kartais dėl nuožmios kritikos būna sunku, bet stengiuosi nenuleisti rankų, tobulėti. Pamatuotą kritiką priimu, ji skatina eiti į priekį“, – svarstė N.Šiaudikytė.

V.Jakutienė guodžiasi, kad ateidama į grupę jau žinojo, kiek dėmesio – ir ne tik teigiamo – nuolat sulaukia jos narės. Ji džiaugiasi, kad kitos merginos ją ne tik įspėjo iškart užsiauginti storą odą, bet ir visada palaikė sunkiausiais momentais.

„Jei kritika skirta man, jau išmokau reaguoti ramiau, nekreipti dėmesio. Tačiau labiausiai skaudina purvo pylimas ant artimųjų, asmeninio mano gyvenimo – kitus žmones visada noriu apsaugoti. Vis stebiuosi, kiek to purvo žmonės turi savyje, kada nustos jį pilti ant kitų galvų?

Lietuvoje gyvena labai daug piktų ir viskuo nepatenkintų žmonių. Man patinka posakis, kad lietuvis geriau sudegins kaimyno namą nei šalia pasistatys dar gražesnį. Mane tai glumina. Taip, nesu tobula, turiu trūkumų. Bet ne kiekvienam mane kritikuoti!“ – sakė Vita.

Visą interviu skaitykite žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.