Kauniečių metų pažadai: svoris jau krenta, šeimoje barnių neliko

Ką veikia jūsų metų pažadai? Specialistai pastebi, jog nemažai daliai iš karto po Naujųjų metų sau duotus pažadus tęsėti suskubusių žmonių pasiryžimo pakanka vos kelioms savaitėms ar mėnesiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Jan 17, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:16 PM

Štai kai kurie žinomi kauniečiai juos jau pildo pilnu tempu.  „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė pasižadėjo stropiai lankyti šokių repeticijas. Rezultatai akivaizdūs - Rūtą giria šokių projekto vertinimo komisija, o šokių legenda Jūratė Norvaišienė  pasakė, kad su vienu numeriu pora gali dalyvauti net profesionalų konkurse. O aktorė  Sandra Daukšaitė-Petrulėnė rytais nebesipyksta su dukra.

Vėl pasižadėjo mesti svorį

Šmaikštuolis aktorius, verslininkas ir televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika sausio 1-ąją didelėmis raidėmis ant sniego parašė: „2015 metai bus geriausi mano gyvenime“. Vyras tiki, jog kaip nusiteiki metų pradžioje, taip ir būna.

„Be to, kad žadu būti laimingas ir gerai gyventi, į savo pažadų sąrašą įtraukiau kasmetį pasižadėjimą – numesti svorio. Šįmet planuose numatyta atsikratyti 10 kilogramų. Maždaug tiek užsibrėžiu kiekvienais metais. Yra buvę, kad numečiau 32 kilogramus, yra buvę, kad nieko nenumečiau ir dar priaugau“, – pasakojo G.Juodeika.

Vyras žino, jog valios ir užsispyrimo jam pačiam kartais pritrūksta, todėl pirmosiomis metų dienomis užsirašė į sporto klubą, kur fizinį krūvį parinko profesionalus treneris. G.Juodeika įsigijo metinį sporto klubo nario abonementą. Tai, kaip juokavo pašnekovas, jį drausmins ir padės siekti rezultato.

„Šiais metais taip pat pasižadėjau statyti namą arba bent nupirkti kolektyvinį sodą su nameliu. Vis labiau jaučiu, kad norisi nuosavos erdvės su pievute. Jeigu šeima šiuo klausimu labiau spaus, žiūrėk, ir turėsime naują būstą“, – kalbėjo daugiabutyje gyvenantis G.Juodeika.

Trečias kauniečio pažadas, kuris kol kas yra svajonė, – nusifilmuoti vaidybiniame filme. Kol kas G.Juodeika yra filmavęsis serialuose.

Pasiryžo tęsti šokių pamokas

„Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė  pasižadėjo daugybę dalykų. Vienas jų – visus šiuos metus intensyviai lankyti šokių repeticijas. Šiuo metu viename televizijos šokių projekte dalyvaujanti kaunietė tokį žodį davė ne tik sau, bet ir šokių partneriui Vytautui Viluckiui.

„Man labai patinka šokti. Su Vytautu padarėme pažangą, todėl nesinori projektui pasibaigus viską mesti. Gal šokių konkursuose ir nedalyvausiu, tačiau esu pasiryžusi tobulinti judesius, išmokti naujų šokių. Tikiuosi, kad mano entuziazmas neišblės, o jeigu ir pamažu silps, paskatins partneris“, – kalbėjo R.E.Mazurevičiūtė.

Mergina tikino, jog kasmet per Kūčias ji ant skirtingų lapelių surašo tai, kas nutiko blogo, gero ir ką pasižada nuveikti kitąmet. Lapelį su nesėkmėmis ji sudegina, smagius nutikimus sudeda į dėžutę, o pažadus garsiai perskaito girdint artimiesiems.

Nutarė, jog bus kantresnė

Emocinga ir impulsyvi aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė sau bei artimiesiems pasižadėjo šiek tiek pakeisti savo elgesį.

„Daviau pažadą šeimoje būti kantresnė, nuolankesnė, išmintingesnė ir geresnė, nei buvau ligi šiol, nesigadinti nuotaikos dėl menkniekių.

Pradėjome nuo naujos taktikos rytais – anksčiau su penkerių metų dukterimi Elze kartais pasipykdavome dėl to, kad jai sunku anksti keltis ir susiruošti į vaikų darželį.

Dabar, užuot pabarusi vaiką, jį apkabinu ir labai gražiai paprašau padaryti, ką reikia. Pastebėjau, jog tai puikiai veikia“, – atvirai pasakojo aktorė.

Moteris tikisi, jog pažadas būti geresne mama ir žmona jai padės dar labiau puoselėti gražią šeimą. Aktorė taip pat žadėjo  pradėti gyventi sveikiau: daugiau judėti, rinktis tinkamesnį maistą.

Pagaliau imsis skaityti Bibliją

Renginių organizatorius Paulius Šiupienius šįmet nutarė įvykdyti tai, ko dėl darbų jam nepavyko padaryti per kelerius pastaruosius metus.

„Prasidėjus metams tvirtai sau pasižadėjau nueiti į kelis spektaklius, kurių premjeros vyko pernai ar užpernai, o aš taip ir nesu jų matęs. Be to, būtinai šiais metais perskaitysiu tas Ericho Marijos Remarque’o knygas, kurių nesu skaitęs.

Daugybę metų ruošiausi perskaityti Bibliją, tačiau to taip ir nepadariau. Artimiausiu metu pasižadu jos imtis“, – sakė pašnekovas.

Tarp P.Šiupieniaus pažadų sau – kuo geriau baigti teisės mokslus universitete. Daug keliaujantis vyras nuo šių metų į kelionių planus žada įtraukti daugiau kultūrinių objektų – ypač teatrų ir muziejų.

„Manau, kad didesnio įsipareigojimo, nei viešai žiniasklaidoje, negali būti. Todėl metų pabaigoje viską turėčiau būti įvykdęs ir dar su kaupu“, – sakė renginių organizatorius.

Pasirengęs suburti visą šeimą

Grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara metų pradžioje sau pasakė: „Tai būtinai įvyks šįmet“. Dainininkas tikino, jog jo svajonės paprastai būna realios, todėl jas pavyksta įgyvendinti.

Kaunietis pirmiausia pasižadėjo suburti visą šeimą ir pagaliau drauge išvykti atostogų.

„Mūsų kompanija dabar didelė. Vaikai sukūrė savo šeimas, turiu tris vaikaičius. Visiems susiderinti būna sudėtinga. Tačiau šįmet nutariau, kad jau metas rasti laiko bent dvi savaites nuvykti į kokį nors šiltą egzotišką kraštą ir kaip reikiant pailsėti“, – sakė A.Ivanauskas–Fara.

Vyras taip pat pasiryžęs šiais metais su grupe išleisti gyvo garso kompaktinę plokštelę.

„Sena mūsų svajonė – parodyti, kad galime groti gyvai, be jokių kompiuterių pagalbos. Kartą ją reikia imti ir įgyvendinti. Manau, kad 2015-ieji tam puikiai tiks“, – linksmai nusiteikęs kalbėjo atlikėjas.

Tikslus surašykite

Jordanas Poškaitis

Motyvuotojas

„Kad duotumėte sau ar kitiems pažadą, jis pirmiausia iš svajonės turi tapti konkrečiu tikslu. Pažadai nieko nereiškia, jeigu žmogus neturi stiprios motyvacijos. Tuomet dažnai entuziazmas ko nors gyvenime siekti ar keisti išgaruoja labai greitai.

Vienas iš būdų siekti tikslų – surašyti juos ant lapo ir pakabinti matomoje vietoje. Tikslus taip pat galima nupiešti, nufotografuoti, nufilmuoti, įrašyti.

Kad pasiektumėte tikslo, būtina turėti ambicijų, atsakomybės ir numatyti žingsnius, kuriais link jo eisite. Pirmąjį privalote žengti per tris dienas, kitaip greičiausiai dėl tikslo nieko taip ir nepadarysite.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.