M. Šalčiūtė kaltina A. Tapiną uždavus nesuderintus klausimus

M.Šalčiūtė savo gerbėjus patikino, kad ji apsikvailino laidoje tik todėl, kad A.Tapinas nesilaikė interviu plano ir uždavinėjo nesuderintus klausimus.<br>„Facebook“ nuotr.
M.Šalčiūtė savo gerbėjus patikino, kad ji apsikvailino laidoje tik todėl, kad A.Tapinas nesilaikė interviu plano ir uždavinėjo nesuderintus klausimus.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:00 AM

LRT laidoje „Pinigų karta“ parodytas laidos vedėjo Andriaus Tapino interviu su socialinių tinklų žvaigžde Monika Šalčiūte tapo tikra sensacija. Vis dėlto auditorija interviu vertino nevienareikšmiškai: vieni kvatojosi iš Monikos atsakymų, kiti pasipiktino Andriumi dėl populiarumo vaikymosi. Pagaliau apie šį daug diskusijų sukėlusį interviu prakalbo pati M.Šalčiūtė.

Mergina savo gerbėjus patikino, jog ji apsikvailino laidoje tik todėl, kad A.Tapinas nesilaikė interviu plano ir uždavinėjo nesuderintus klausimus. Situaciją M.Šalčiūtė plačiai paaiškino savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Žemiau pateikiame minimą M.Šalčiūtės įrašą: „Šiuo metu internete žaibo greičiu plinta video „Pinigų karta“, kurioje dalyvavau Aš. Klausimas, kodėl?

Viešojoje erdvėje pastebėjau daug nuomonių, neigiamai vertinančių mano dalyvavimą laidoje, nes, anot jų, kalbėjau „pievas“ (buvo ir palaikančių – ačiū jiems). Prieš laidą paprašiau išankstinių klausimų, kad žinočiau, su kuo teks susidurti. Ir aš juos gavau. Gavusi supratau, jog bus maloni laida ir neteks susidurti su netikėtumais, tačiau yra geras posakis: „Žmogus žmogui – vilkas.“ Jį norėčiau pritaikyti ir šį kartą.

Nors buvome sutarę, laidos prodiuseris ir vedėjas A.Tapinas vis tiek sumąstė užduoti klausimą, kurio nebuvo išankstiniuose klausimuose (galbūt norima didesnio reitingo?) „PAJAMOS IR PELNAS, kas iš jų didesnis?“ Greičiausiai gerbiamasis tikėjosi atsakymo „Pajamos didesnės, nes PELNAS=PAJAMOS–IŠLAIDOS“. Iš netikėtumo net sutrikau ir gal neatsakiau taip, kaip norėtųsi.

Norėdamas pagudrauti prieš jauną merginą pats pamiršo, jog vis tiek būna atvejų, kai pelnas gali būti didesnis nei pajamos, kai pelnas įmonėje gali būti nesusijęs su veiklos pajamomis. Toks reiškinys vadinamas pagaute ir tai yra neplanuotas pelnas, gautas gerokai pasikeitus aplinkybėms rinkoje ir nepriklausantis nuo gaunančiojo valios. Tad išvada, kad kartais pelnas gali būti didesnis negu pajamos. Tik interviu metu neprisiminiau, kaip apibūdinti tokį reiškinį.

Eikime toliau. Peržiūrėjusi profilius žmonių, kurie išsako nuomonę apie ekonomiką ir video su manimi (pasak jų, objektyvią nuomonę) – pakraupau, pamačiau žmones, kurie nė velnio nesupranta apie ekonomiką, tačiau veliasi į diskusiją (paklusdami bandos jausmui). Be abejo, buvo pasisakiusių daug žmonių, kuriems tekę susidurti su ekonomika, su jais gal net norėčiau padiskutuoti ir iš jų pasimokyti – bet mes ne apie juos. Galėčiau nusileisti iki jų (prieš tai paminėtų asmenų) lygio ir taip pat juos išvadinti įvairiausiais pašaipiais žodžiais, tačiau nenusileisiu iki jų lygio ir šįkart elgsiuosi diplomatiškai. Problema visai ne mano atsakymai ir jų „netikslumas“. Problema ta, kad ten buvau AŠ. Jeigu kitas asmuo būtų taip kalbėjęs, kaip kalbėjau aš, niekas net nebūtų kėlęs diskusijos. Tad, mielieji, kas iš mūsų kvailas – ar aš, ar jūs, griebiantys bet kurį kaulą, kurį numetu.

P.S. Ką turėjau omenyje dėl 1:1 santykių dėl naujosios mūsų valiutos euro ir lito, neturėjau omenyje tokio dalyko, kad ateityje mes savo paslėptus litus galėsime keisti į eurus 1:1. Taip, galbūt perspaudžiau kalbėdama ir ne visi suprato, ką turėjau omenyje, tačiau paslaugos bei kainos kavinėse padidėjusios ryškiai, nes apvalinamos į euro pusę (ne visose). Kainos išaugusios 15–20 proc. šiose įstaigose.

Taip pat imkime pavyzdį – automatai/vežimėliai parduotuvėse, visur, kur reikia dėti vieną eurą, kur dėjome litą. Štai ką turėjau omenyje, jog valiutos kaip LITAS nebėra, o euras bus dabar, o tuo labiau ateityje bus vienetas, tik perkamoji galia bus kiek didesnė, juk logiška, juk euras atitinka 3,45 lito. Tačiau anksčiau už 3,45 lito galėjome nusipirkti daugiau nei dabar už 1 eurą. Dabar mes gauname, tarkim, minimumą 1000 litų (300 eurų), ateityje mūsų minimumas bus 1000 eurų, tačiau mes netapsime „turtingesni“, mes vis tiek gyvensime taip pat ir galėsime nusipirkti tuos pačius daiktus, kuriuos galėjome nusipirkti ir už 1000 litų (300 eurų).

Beje, KĄ JŪS BŪTUMĖTE ATSAKĘ vidury prekybos centro? Aš tokia pati kaip ir jūs. Irgi klystu, o iš klaidų mokausi.“

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.