Arno Klivečkos santuoka – tarsi užsitęsęs kurortinis romanas

„Lietuvos ryto“ TV laidos „Sąmokslo teorija“ vedėją Arną Klivečką (50 m.) kadaise jo būsimoji žmona Ramunė atitraukė nuo bedugnės krašto. Anksčiau į depresiją linkęs ir į taurelę nespjaudavęs vyras mėgsta kartoti: „Ją man atsiuntė pats Dievas.“

R.Klivečkienė: „Mes su Arne esame Arno aprengtos, aprūpintos ir išmyluotos.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Klivečkienė: „Mes su Arne esame Arno aprengtos, aprūpintos ir išmyluotos.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 1, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:11 AM

Laidą „Sąmokslo teorija“ jie rengia trise: A.Klivečka, jo žmona Ramunė ir jųdviejų šešerių metų dukra Arnė, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Ramunė tariasi su laidos svečiais, juos pasitinka. Arnė taip pat turi ne mažiau svarbias pareigas – laidos pabaigoje praneša vedėjui žiūrovų balsavimo rezultatus.

Laidos užkulisiuose Arnė laiką leidžia nuo tada, kai pradėjo vaikščioti.

Pomėgiu audringai linksmintis garsėjęs TV laidų vedėjas su 12 metų jaunesne Ramune susipažino pajūryje ir kartu praleido du mėnesius.

„Ji pamatė visas mano blogąsias savybes: alkoholizmą, pyktį, aroganciją“, – pasakojo A.Klivečka. Tai moters neišgąsdino. Tiesa, Ramunė tuo metu jau turėjo širdies draugą.

„Aš Ramunei pasakiau, kad meilužis tikrai nebūsiu, ir daviau porą savaičių apsispręsti“, – santykių pradžią prisiminė A.Klivečka.

Prieš keletą mėnesių po 10 bendro gyvenimo metų Arnas ir Ramunė atnaujino santuokos įžadus toje pačioje Šv.Onos bažnyčioje, kurioje susituokė.

Audringu gyvenimo būdu dar prieš vestuves garsėjęs Arnas žmoną vadina likimo dovana, išgelbėjusia nuo vienatvės ir depresijos. Apie tai pora pasakojo LNK laidoje „Nuo... iki...“.

„Maniau, kad jau liksiu vienas. Nenorėjau lakstyti po klubus ir kabinti merginų. Todėl nuo 38-erių pradėjau plaukti pasroviui. Maniau, bus, kaip bus“, – kalbėjo A.Klivečka.

Vyras pripažino, kad tuomet, kai sutiko Ramunę, buvo apimtas depresijos – nenorėjo su niekuo bendrauti, tik sėdėti namuose.

Tik netyčia su bičiuliais jis atsidūrė vienoje pajūrio užeigoje – Šventosios šašlykinėje, į kurią užklydo ir Ramunė su draugėmis. Ramunė atsimena pirmuosius Arno žodžius. „Iš jo išgirdau: „Tikiuosi, tau nereikia sakyti mano vardo.“ Po tokių žodžių supykusi užmyniau savo bato kulniuku jam ant kojos“, – prisiminė moteris.

„Aš buvau išgėręs, ji irgi – tą susitikimą prisiminė Arnas. – Po to nei aš bėgau paskui ją, nei ji lakstė. Tiesiog pajutome vienas kitam trauką. Mums buvo gera kalbėtis, būti kartu.“

Kurortinis romanas baigėsi. Atėjo laikas grįžti į realybę. Ramunė tuo metu gyveno Panevėžyje su širdies draugu.

„Mes apie dešimt metų buvome kartu, trejus metus gyvenome po vienu stogu. Aš jau norėjau susituokti, o jis ne, – santykius su buvusiu draugu prisiminė Ramunė. – Jeigu jau leidausi į meilės nuotykį, vadinasi, tarp mūsų nebuvo viskas gerai.“

Grįžusios iš pajūrio Ramunės laukė nelengvas pokalbis su tuomečiu draugu.

„Jis arba nenorėjo to girdėti, arba labai pasitikėjo manimi, bet kai apsigyvenau Vilniuje, suprato, kad iš tikrųjų mane prarado. Tuomet jo reakcija buvo audringa“, – prisiminė moteris.

O Arnas pasibaigus vasarai sudarė sąlygas Ramunei pasirinkti. „Sakiau, kad nedarysiu įtakos nei žinutėmis, nei kitokiais veiksmais. Bet prašiau atsiminti viena – meilužis nebūsiu. Ji turėjo dvi savaites pagalvoti ir pagalvojo, – pasakojo Arnas. – Aš paniškai bijojau vienatvės. Bijojau, kad visą gyvenimą taip ir nugyvensiu vienas.

Artėjant 40-mečiui mintis, kad reikia susirasti žmoną ir sukurti šeimą, manęs neapleido nė vienos dienos.“

Ramunė įsitikinusi, kad jai Arną pavyko sutikti pačiu laiku – kai jis jau buvo išsilakstęs.

Pirma kartu praleista vasara moteriai priminė romantinį filmą, bet jai teko nemažai pavargti, kol Arnas tapo tikru šeimos vyru.

„Jis 15 metų gyveno vienas su šunimi. Apie tvarką namuose net kalbos negalėjo būti. Jis buvo maištingas, arogantiškas, į pastabas atkirsdavo: „Neaiškink man čia.“ Mane net jo šuo apkandžiojo.

Vis dėlto moteris gali daug padaryti. Tik reikia elgtis tyliai, ramiai, protingai, gudriai“, – pasakojo Ramunė.

Arnas dėkingas žmonai už tai, kad aplaužė jam nagus, ragus, pakeitė įpročius, išmokė tvarkos.

Ramunė sako, kad Arnas dabar visai kitoks vyras nei tada, kai susipažino.

„Jis toks tėviškas. Šalia jo esu tarsi maža mergaitė. Mes abi aprūpintos, aprengtos, išmyluotos. Gyvenu be galo saugiai. Arnas neša kavą į lovą, dovanoja gėlių. Kuriai moteriai to nereikia?

Jis neprievartauja savęs, jam tai išeina natūraliai“, – džiaugėsi Ramunė.

Arnas pasipiršo labai greitai ir pasiūlė vestuves kelti pavasarį, bet būsima žmona nutarė dar palūkėti.

„Man atrodo, ji negalėjo patikėti, kad aš susitupėjau, su nerimu laukė, ar nepradėsiu vėl linksmintis su draugais, – šypsojosi vyras. – Taip neatsitiko, todėl po pusmečio ji sutiko tekėti.“

Ramunės nuomone, jų santuoka sėkminga dėl to, kad abu kalbasi apie viską. Be to, šeima kartu dirba Arno vedamoje laidoje.

„Namuose aš darau viską. Arnas net nemoka įjungti skalbyklės. Tačiau aš nesikišu ten, kur man nereikia kištis. Galbūt todėl mes gerai sutariame“, – svarstė Ramunė.

Dešimt metų kartu pragyvenusi pora teigė nė karto nesusipykusi. „Net nejauku sakyti, kad mes vienas kitam puikiai tinkame. Jausmai ir meilė yra tokie patys, kaip ir prieš dešimt metų. Mūsų meilė – kaip uraganas“, – tvirtino A.Klivečka.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.