L.Čepracko kulinarinio lofto atidarymas sudomino garsius žmones

„Tai bus kur kas įdomiau nei restoranas“, – tikino garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Trečiadienio vakarą Vilniaus loftų rajone Naujamiestyje jis garsiems pramogų pasaulio atstovams ir žinomiems verslininkams pristatė kulinarijos ir menų loftą „Gastronomika“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 9:18 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:11 AM

Į renginį atvyko dizaineris Juozas Statkevičius, atlikėjas Egidijus Dragūnas, televizijos laidų vedėjai Rūta Mikelkevičiūtė ir Jogaila Morkūnas, teisininkė Dainė Baumilė, verslininkas Kęstutis Verslovas bei daugelis kitų.

Iš anksto vietas rezervavusiems gurmanams čia buvo rengiamos ragavimo vakarienės, atidaryta maisto ruošimo mokyklą ir prabangių virtuvės reikmenų parduotuvė. Kulinarijos lofto erdvėje savo darbus eksponuoja ir Lietuvos menininkai.

Baigęs garsiąją „Le Cordon Bleu“ mokyklą Meksikoje, dirbęs „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Ispanijoje, Liutauras Čeprackas šiek tiek daugiau nei prieš trejus metus grįžo į Vilnių. Netrukus sostinėje išgarsėjo jo įkurtas slaptasis restoranas – „Vilniaus vakarienės klubas“. Liutauras dalyvavo televizijos projektuose „Pragaro virtuvė“ ir „Skonis“.

„Jau keletą metų girdžiu klausimą, kur ir ką atidarysiu, – sakė Liutauras Čeprackas. – Pagaliau toji diena atėjo. Ilgai užtrukome, nes norėjau sukurti iš tiesų įspūdingą virtuvės studiją, surinkti geriausią virtuvės techniką. Labai tikiuosi, kad mano pastangos pasiteisins.“

Buvęs gamyklų rajonas, kuriame Liutauras Čeprackas įkurdino savo virtuvę, negąsdina. „Aš nesiorientuoju į atsitiktinius valgytojus, į turistus, kurių pilnos senamiesčio užeigos. Į loftą žmonės ateis valgyti Liutauro Čepracko patiekalų. Tai autorinė virtuvė ir tuo viskas paaiškint“, – ambicijų virtuvės šefui netrūksta.

Įrodymas – ypač moderniai įrengta virtuvė, kuri, reikalui esant, gali tapti ir kulinarijos studija, ir vieta, kurioje gali būti filmuojamas TV šou. Lofte įrengta „protingo namo“ sistema, išrikiuota itin šiuolaikiška, prabangi ir išmani virtuvės įranga.

„Tiems, kurie supranta, nereikia aiškinti, kas yra „Gaggenau“, – sakė Liutauras Čeprackas, o Niujorke įsikūręs Prabangos institutas teigia, kad „Gaggenau“ yra vienas labiausiai vertinamų buitinės technikos gamintojų pasaulyje.

Loftą virtuvės šefas įrenginėjo pasitikėdamas savo skoniu ir intuicija. Interjerą jis kūrė drauge su savo mama Irma Žukiene.

Atidarymo vakarą kulinarijos ir meno lofte bus pristatyti ir pirmieji meno kūriniai – tapytojo Vilmanto Marcinkevičiaus paveikslas, interjero dizainerės Indros Marcinkevičienės kurtas stalas bei stiklo menininko Remigijaus Kriuko darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.