G. Baikštytė: „Tėvynę ginti, kaip ir duoną pirkti – būtinybė“

Netyla kalbos, kad šauktinių kariuomenę vėl turėsime jau nuo rudens. O ką apie tai mano daugiau ar mažiau žinomos moterys? Kaip jos į tai reaguoja, ar mielai leistų savo vaikus, vyrus ar brolius į armiją, taip pat, ar Lietuvai būtina grąžinti karinę prievolę?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2015, 2:09 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:46 AM

Aktorė Gražina Baikštytė

„Manau, kad šauktinių kariuomenės sugrąžinimas yra neblogas sprendimas, turint omeny, kiek jaunų vyrų gyvenime nedirba, neturi šeimos, nesimoko ir tik šlaistosi po barus. Jiems armija būtų į naudą. Dirbančius, išlaikančius šeimas ar studijuojančius, manau, reikėtų kviesti tik savanoriais. Ginti tėvynę vis dėlto būtina. Kas daugiau ją gins, jei ne lietuviai. Reikia ne tik šnekėti užlipus ant bačkos – tai yra nediskutuotina pareiga. Nemanau, kad kariuomenė yra prabangos dalykas, juk tai ne Gugenhaim‘o muziejus. Ginti tėvynę, kaip ir duoną nusipirkti – yra būtinybė“.

Aktorė, TV laidų vedėja Justė Zinkevičiūtė

„Vyras turi būti vyriškas, stiprus ir turi ginti ne tik tėvynę, bet ir šeimą. Tai yra vyro pareiga. Moters rūpestis – auginti vaikus ir puoselėti namų židinį, o vyro – tą židinį saugoti. Tikiu, kad būtent kariuomenės disciplina gali išmokyti šių dalykų. Galbūt daugelis, kurie šaukia „prieš'', tiesiog bijo? Manau, kad reikia kuo daugiau ir kuo garsiau kalbėti apie karinę prievolę ir pareigą ginti tėvynę, tuomet natūraliai atsirastų daugiau norinčių ten tarnauti“.

TV laidų vedėja Aistė Stonytė

„Pirmiausia tai yra pareiga ir garbė tarnauti tėvynei. Dabartiniam kontekste būtų naivu galvoti, kad mums niekas negresia. Artmiausius metus Baltijos šalys yra padidintos rizikos zonoje ir diskusijos apie tai, reikia ar nereikia gražinti šauktinių kariuomenę yra naivios ir keistos. Manau, tie vyrai, kurie į jas įsitraukia, pamiršta, kokia garbė yra tarnauti savo šaliai, o negana to – ir neginčytina pareiga“.

Nerija Makarskaitė, „Boho Chic“ bendraturtė

„Aš visiškai „už'' ir džiaugiuosi, kad pagaliau ruošiasi grąžinti šauktinių kariuomenę. Šia tema viešoje erdvėje matau daug komentarų apie tai, kad visi pirmiausia galvoja apie materialius dalykus – finansinę gerovę, patogumus, bet užmirštamas esminis dalykas, kad visi privalome atlikti pareigą Lietuvai, savo šeimai. Patriotizmas išnyksta ir tai yra graudžiausia, niekas apie tai net nenori šnekėti. Nebeliko meilės Tėvynei, pasiaukojimo. Ypatingai šiame kontekste svarbu galvoti ne apie pinigus. Karo grėsmėje visi verslai gali eiti velniop. Būčiau už tai, kad ir moterys būtų šaukiamos į tarnybą. Problema ta, kad viskas prasideda nuo švietimo – mokykloje nėra ugdoma pilietinė dvasia, net nėra padoraus fizinio pasirengimo“.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.