Garsenybių rinkimų diena: kugelis, baletas ir raginimas balsuoti

Rinkimai – tai šventė. Ir didi pareiga. Kokie kai kam svarbūs savivaldybių tarybų ir miestų merų rinkimai, buvo justi iš kai kurių žinomų žmonių įrašų jų socialiniuose tinkluose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-01 18:11, atnaujinta 2018-01-11 23:02

„Balsavau. Valio valio valio! Viskas bus gerai, o jei negerai, vadinasi – dar ne pabaiga“, – net smagią asmenukę balsavimo proga pasidarė kulinarinių knygų autorė bei televizijos laidų vedėja Beata Nicholson.

Televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė santūriai priminė: „Dar turit porą valandų parodyt, kad jums ne tas pats, kaip jūs gyvenat“.

Garsaus plastikos chirurgo Kęstučio Vitkaus duktė Vita Degutienė sekmadienį leido šventiškai.

„Pirma pavasario diena – balsuojam ir su šeimyna šokam baletą“, – pasidalijo nuotaika ir nuotraukomis moteris.

Scenaristas, rašytojas, reklamos specialistas Aidas Puklevičius kaip visada pabėrė įdomių įžvalgų.

„Du geri įspūdžiai ir vienas šiek tiek liūdnesnis pasvajojimas.

Pirma, nemaža eilutė, kurioje daug jaunų šeimų su vaikais. Duoda jiems įmesti biuletenius, tie patenkinti klega, žodžiu, jokia tai niauri prievolė, vis daugiau žmonių tai tampa neeiliniu sekmadieniu, kurios metu švenčiama demokratija. Eilėje tarpusavyje pažįstami žmonės mainosi pokštais „Tai už Voldemarą?“. „Baik tu, už Petrą“. Ir abu kvatoja, kaip iš kokio didelio pokšto.

Antra, šypsausi ir aš. O šypsotis pradėjau vos įėjęs: mane registruojančios merginos net nepavartė paso, o iškart davė atvykimo pažymėjimą, tačiau po to susibalamūtijo, kuris aš Puklevičius, Aidas ar Vaidotas.

„Tai jie du yra?“ klausė viena kitos.

Trečia, ko gero, aš nesulauksiu rinkimų, kuriuose rezultatai būtų transliuojami „real time“, ir kur galėtum laukti finalinio momento, kad atbėgęs prieš pat pabaigą gautum perdavimą iš bendraminčio ir įkaltum lemiamą biuletenį į urną žirklutėmis rėkdamas „In your face, incumbent!“.

Bet pasvajoti juk galima. Juoba, kad tai daug maloniau nei tik svajoti apie mums savaime suprantamus ir įprastus dalykus, dėl kurių tas nedaugelis dar nepraradusių galvos maskviečių šiandien renkasi į gedulo eiseną“, – rašė A.Puklevičius.

Garsaus aktoriaus Vaidoto Martinaičio žmona, teatro vadybininkė Živilė Ručytė prisipažino: „Paskambino draugė, ir primygtinai rekomendavo nepatingėti ir nueiti prabalsuoti...Ned rusai ir lenkai eiles bebalsuodami sudaro, o lietuviai, matyt, švenčia pirmąją pavasario dieną arba tingi, arba yra apolitiški ir sėdi krūmuose, t.y. partizanauja ir laukia, ką išrinks, kad po to galėtų pinktintis. Nueisiu ir prabalsiuosiu!“.

Rinkodarininkas Daumantas Kairys ragino nuo pat ryto: „Draugai, eikit balsuot, nes Antakalny ką tik balsavau ir aplink mane buvo tik kam per 60 m...“.

Vyrą palaikė jo žmona, žurnalistė Lavija Šurnaitė.

Rinkimų dieną daili moteris leido sau pasimėgauti kugeliu: „Aš jo nusipelniau! O tu, ar jau pabalsavai? Gal kiek groteskiška, bet lietuviškuose rinkimuose tampa svarbiau ne tai, kad išrinktų TĄ, bet neduokdie, kad išrinks NE TĄ!.. Todėl einam balsuojam, o paskui pasilepinam tuo, kas kam patinka“.‬

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.