Maestro Rimas Tuminas pradėjo švęsti savo teatro jubiliejų

„Eisiu, gyvensiu, nepasiduosiu, nugalėsiu“, – Vilniaus mažojo teatro įkūrėjas, režisierius Rimas Tuminas norėtų, kad iš teatro žiūrovas išeitų būtent taip nusiteikęs. Šį vakarą publikai jis dovanojo pjesę „Minetis“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2015, 7:36 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:47 AM

Į spektaklį ir priėmimą po jo pakviesti įvairių kartų legendiniai aktoriai: Regimantas Adomaitis,  Rimgaudas Karvelis, Nijolė Narmontaitė, Larisa Kalpokaitė, Aldona Janušauskaitė, Eglė Gabrėnaitė  ir daugelį kitų vyresnės kartos aktorių.   Taip pat – kitų teatrų vadovai: Oskaras Koršunovas, Jonas Vaitkus, Martynas Budraitis, Juozas Marcinkevičius. Publiką sužavėjo ne tik spektaklis – didinga akimirka stojo net jam pasibaigus. Po kiekvieno jubiliejinio spektaklio, taip ir po šio,  buvo pateiktas netikėtumas: į sceną susirinko visi Mažojo teatro aktoriai ir minutėlę žiūrėjo savo žiūrovams į akis. Visi jie pasidabinę drabužiais iš savo kultinių spektaklių, įėjusių į Lietuvos teatro aukso fondą. Scenoje taip pat – ir amžinybėn išėjusių aktorių nuotraukos: Arno Roseno, Vytauto Grigolio, Audrio Mečislovo Chadaravičiaus, Vytauto Šapranausko, Mykolo Smagurausko, Viliaus Juozapo Petrausko.  Ketvirtadienio vakaro spektaklis – tai dalis šventinių renginių, kuriais minimas Mažojo teatro 25 metų jubiliejus. Vilniaus mažasis teatras gimė 1990 m. kovo 2 dieną ir yra devyniomis dienomis vyresnis už atkurtąją Lietuvos Respubliką. Teatro įkūrėjai – R.Tuminas, kompozitorius Faustas Latėnas ir scenografas Adomas Jacovskis džiaugiasi, kad kartu su režisiere Gabriele Tuminaite jau atėjo jauna karta, kad teatras yra gyvas ir besikeičiantis, kalbantis apie amžinąsias vertybes – harmoniją ir grožį.

Maestro R.Tuminui norėtųsi matyti jį gilų ir paradoksalų: „Kad jis smogtų mums į paširdžius. Bet neniekintų, nemokytų, nenurodinėtų. O pakylėtų mus gyvenimui. Kad pamačius spektaklį norėtųsi sakyti: eisiu, gyvensiu, nepasiduosiu, nugalėsiu. Reikia auginti nugalėtojų kartą“.

Per 25 metus Vilniaus Mažasis teatras žiūrovus pakvietė į 65 premjeras. Teatro vizitinėmis kortelėmis tapo tokie spektakliai kaip: „Vyšnių sodas“, „Trys seserys“, „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Mistras“, „Revizorius“, „Maskaradas“, „Madagaskaras“.

Vilniaus mažojo teatro šventinių renginių savaitė pavadinta „Rytoj – diena ir šventė“.

Nekantriai laukiama įspūdingo Davido Geringo bei Vladimiro Tarasovo bei Vilniaus mažojo teatro trupės „Concerto Grosso“ – „Bach Plus“ (kovo 8 d.) bei vieno produktyviausių šiuolaikinio teatro kompozitoriaus – F.Latėno autorinio koncerto (kovo 7d). Styginių kvartetas „Art Vio“ atliks kompozitoriaus pjesę styginių kvartetui, sonatas smuikui ir fortepionui, fortepioninį trio.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.