Milano pasididžiavimas „La Scala“ lenkėsi išskirtinei publikai

Ketvirtadienį į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą rinkosi kultūros mylėtojai. Čia koncertavo vienas prestižiškiausių pasaulio kolektyvų – garsiojo Milano „La Scala" teatro orkestras („Filarmonica della Scala“).

Koncerto svečiai.<br>V.Balkūno nuotr.
Koncerto svečiai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2015, 7:10 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:07 PM

Koncertą dirigavo Christophas Eschenbachas – muzikas, su kuriuo bendradarbiauti trokšta geriausi pasaulio orkestrai ir operos teatrai.

Ch.Eschenbachas pakeitė netikėtai susirgusį dirigentą Myung-Whun Chungą, kuris turėjo koncertuoti drauge su „La Scala" teatro orkestru ne tik Vilniuje, bet ir Varšuvoje.

Pastaruosius keturis sezonus drauge su JAV nacionaliniu simfoniniu orkestru Ch.Eschenbachas vyko į dideles tarptautines gastroles: 2012 m. – po Amerikos žemyną, o 2013 m. – Europoje ir Omane. Visose aplankytose šalyse kolektyvas sulaukė didžiulio pasisekimo.

Tarp kitų svarbiausių dirigento įsipareigojimų – W. A. Mozarto „Idomenėjas“ Vienos valstybinėje operoje, D.Šostakovičiaus „Siuita pagal Michelangelo Buonarotti eiles“ Milano „La Scala" teatre.

Ch.Eschenbachas diriguos Prancūzijos nacionaliniam, Čekijos, Londono ir Vienos filharmonijų orkestrams, Filadelfijos orkestrui, Berlyno DSO, Hamburgo NDR ir kitiems pasaulyje pripažintiems kolektyvams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.