Garsūs žmonės neliko abejingi Kovo 11-ajai ir sveikino visus

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, švenčia visa šalis. Garsūs lietuviai taip pat neabejingi šiai valstybės šventei. Televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė su draugais pasidalijo sena nuotrauka su prezidentu Valdu Adamkumi ir papasakojo pažinties istoriją.

Garsūs žmonės neliko abejingi Kovo 11-ajai ir sveikino visus.
Garsūs žmonės neliko abejingi Kovo 11-ajai ir sveikino visus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:51 PM

„Vienos brangiausių mano nuotraukų. Viena jų primena darbo TV pradžią, o abi labai žmogišką, šiltą ir paprastą prezidentą. 1998 m., tiesioginis eteris. Ką tik išrinktas naujasis prezidentas V.Adamkus ir jo žmona yra pagrindiniai laidos svečiai, be kurių ir tos laidos, kaip sakoma, nėra. Metų žmonių rinkimai ir prezidentas, išrinktas Metų žmogumi. Kaip bendrauti su tokio rango žmonėmis, tada mūsų sekretoriai nelabai išmanė.

Tokia jauna mergaitė (kaip ir mes visi), kuravusi tokio rango svečius, išsiuntė laišku kvietimą prezidentui (ranka rašytą) į filmavimą. Ir tiek žinių. Iki paskutinės akimirkos visa komanda „žinojo“, kad garbūs svečiai atvyks. Ir ką jūs manote?

Likus iki eterio kelioms valandoms skambina man V.Adamkaus padėjėja ir sako, kad įvyko nesusipratimas – jie negavo jokio kvietimo (anonsai TV sukasi, jie juos pamatė…)!

Žodžiu, V.Adamkaus nebus, nes jis šią akimirką yra Šiauliuose! Aš neatsimenu, ką sakiau, tik atsimenu baisų stresą, tokį, kai širdį jauti kulnuose ir smegenyse. Įsivaizduokite ką tik pradedantį dirbti TV žmogų, kuriam ant nosies didelis vakaras, jo pirmas didelis darbas. Ir jis žlugo!

Niekada nepamiršiu prezidento, įlekiančio prieš pat filmavimo pradžią. Tiesiai iš Šiaulių! Sušilęs, aptaškytais batais – valėme visi (negaliu to nepaminėti, nes prezidentas pasirodė kaip mes visi, ne žmogus nuo sosto, be jokio protokolo)!

Įsivaizduojate, ką reiškė mums, jauniems, tik pradedantiems savo kelią, toks įvykis? Kaip svarbu palaikyti jauną žmogų, kad ir nemokšą, bei beprotiškus, gal net idiotiškus jo planus!

Dabar – 2015 m. kovo 11-oji! Daug kas pasikeitė... Tik prezidentas liko toks pat šiltas, bendraujantis ir draugiškas. Sveikatos jam! Man teko didelė laimė susipažinti ir kalbinti šį nuostabų Žmogų. Visus jus su Kovo 11-ąja!“ – savo paskyroje socialiniame tinkle rašė R.Mikelkevičiūtė.

Didi diena buvo ir muzikantui, grupės „G & G Sindikatas“ lyderiui Gabrieliui Liaudanskui-Svarui. Jis prisiekė kaip šaulys.

„Šiandien mano duota priesaika yra pagarba mano šeimai, brolijai, kiekvienam mano draugui, kiekvienam geram žmogui, su kuriuo nors trumpam mane buvo suvedęs Kelias, kiekvienam, kurio nepažįstu, bet jis yra tikras Žmogus. Nes mes savo mintimis, darbais ir vertybėmis esame Lietuva. Tėvynės labui!“ – sakė Svaras.

„Šventinę dieną pradėk žvaliai“, – nuotrauka iš treniruotės pasidalijo Beata Nicholson.

Šokėjas Naglis Bieransas su kolege Kristina Tarasevičiūte, pasipuošę tautiniais kostiumais, su ansambliu „Lietuva“ lankėsi Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.