Odos dirbtuvėse Dileta Meškaitė pademonstravo sužadėtuvių žiedą

Ketvirtadienio popietę prekybos centre „Europa“ esančioje batų parduotuvėje „Ecco“ netrūko moteriško klegesio – čia žinomos pramogų pasaulio atstovės trumpam pamiršo įprastus darbus ir pasinėrė į vienetinių odinių rankinių bei aksesuarų kūrėjų vaidmenį. Dirbtuves aplankė ir neseniai su buvusiu Elenos Puidokaitės-Atlantos mylimuoju Donatu Kisieliumi susižadėjusi atlikėja Dileta Meškaitė. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 8:17 PM

Savo kūrybines galimybes dirbtuvėlėse taip pat išmėgino aktorės Dalia Michelevičiūtė, Ineta Stasiulytė, Valda Bičkutė ir Gražina Baikštytė, dainininkės Katažina Zvonkuvienė, Milita Daikerytė ir Šorena, grupės „4 Roses“ merginos, medicinos mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Günther, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė.

Renginiui dirigavo charizmatiškasis aktorius Audrius Bružas.

Odines rankines kuriančioms žvaigždėms talkino profesionalūs odos meistrai ir žinovai – istorinių batų rekonstrukcijos meistrė Dalia Grigonienė ir archeologas Arūnas Puškorius. Jie taip pat pasidalijo odos gaminių istorija. A.Puškorius paminėjo, kad kadaise moterys odą kramtydavo, mat ji, veikiama seilių fermentų ir mechaninio skaidymo, suminkštėja.

A.Bružas nepraleido progos pašmaikštauti ir palinksminti moteriško kolektyvo: „Jei matai moterį be dantų, vadinasi, ji iš odos pramonės.“ Atsisukęs į K.Zvonkuvienę  renginio vedėjas paprašė nusišypsoti ir kaipmat rėžė, jog atlikėjos šypsena graži, vadinasi, ji odos nekramto.

K.Zvonkuvienė apie dirbtuves atsiliepė maloniai. Ji sakė, kad smagiausia – gamybos procesas.

„Niekada nemaniau, kad vienos rankinės gamybos procesas gali būti toks elementarus, bet kartu ir sudėtingas. Savo sceniniuose drabužiuose dažnai naudoju odą, žinau, kaip svarbu, kad ji būtų gerai apdirbta, nuo to priklauso viso rūbo kokybė“, – kalbėjo Katažina. 

Dizainerė D.Urbonavičiūtė renginio metu sakė, kad jos batų kolekcijoje dominuoja odiniai batai.

„Nesvarbu, kokie gražūs yra batai, tačiau aš perku tik įsitikinusi, kad jie yra pagaminti iš aukščiausios kokybės odos. Patogūs ir kokybiški batai yra labai svarbu, jeigu nori jaustis gerai ir patogiai“, – teigė dizainerė. 

Paklausta, kokius batelius mėgsta avėti, D.Janulaitytė-Günther teigė, kad gyvendama Londone pamėgo ir nuo šiol avi meistrų rankomis sukurtus odinius batus, pasiūtus kaip senais laikais, naudojant medinius kurpalius, atitinkančius jos pėdos linijas.

„Ecco“ batai medicinos mokslų daktarei asocijuojasi su Skandinavija, kurioje ji praleido savo studijų metus: „Švedijoje ir Danijoje studijavau medicinos doktorantūroje. Tose šalyse praleidau beveik pusę dekados. Man patinka skandinaviškas minimalizmas!“

Naujausioje avalynės kolekcijoje D.Janulaitytei-Günther mieliausi ir jaukiausi melsvų atspalvių bateliai. „Kūrėjai šią spalvą įvardija kaip „anties kiaušinio atspalvio žydrą“. Galiu įsivaizduoti, kaip juos avėdama su melsvais džinsais, sniego baltumo marškiniais ir gležnų žibuoklių puokštele rankose skubu per saulėtą Vilniaus senamiestį“, – teigė garsi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.