Iš Lietuvos išvykusią Moniką Katunskytę slegia skolos kupra

Scenoje ir versle save išbandžiusi, tačiau galiausiai emigruoti iš Lietuvos nusprendusi šiaulietės dainininkės Vitalijos Katunskytės dukra 29 metų Monika Katunskytė-Tukacinskaja ramiu gyvenimu negali mėgautis ir Jungtinėje Karalystėje.

Gyventi ir dirbti į Jungtinę Karalystę išvykusi M.Katunskytė-Tukacinskaja pažadėjo atlyginti žalą, tačiau pažado neištesėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Gyventi ir dirbti į Jungtinę Karalystę išvykusi M.Katunskytė-Tukacinskaja pažadėjo atlyginti žalą, tačiau pažado neištesėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-03-13 15:45, atnaujinta 2018-01-10 13:15

Jaunos moters pečius užgulė rūpesčiai dėl kelių teismo procesų.

Nors viena byla, kurioje M.Katunskytė-Tukacinskaja buvo kaltinama fizinio skausmo sukėlimu mažamečiui, buvo nutraukta kaltininkei susitaikius su nukentėjusio berniuko globėja, tačiau šiaulietė privalėjo atlyginti neturtinę žalą.

Kadangi iki nurodyto termino M.Katunskytė-Tukacinskaja žalos neatlygino, moteriai vėl iškilo grėsmė atsidurti teisiamųjų suole.

Paauglį mušė bute ir kieme

Į Šiaulių teisėsaugos pareigūnų akiratį M.Katunskytė-Tukacinskaja su savo vyru 34 metų Kirillu Tukacinskiu pateko 2013-ųjų pavasarį. Sutuoktiniai buvo apkaltinti smurtu prieš trylikametį berniuką.

Pareiškimą policijai parašiusi paauglio globėja paaiškino, kad 2013-ųjų gegužės 5-osios vakare į butą įsiveržę M.Katunskytė-Tukacinskaja ir K.Tukacinskis sumušė jos globotinį.

Negana to, berniukas buvo ištemptas į kiemą, čia parklupdytas ir dar kartą apkultas.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad į paauglio globėjos butą įsibrovęs K.Tukacinskis vonios kambaryje pačiupo trylikametį už ausies ir ištempęs į koridorių vožė vaikui ranka per galvą.

Sutuoktinį lydėjusi M.Katunskytė-Tukacinskaja trylikamečiam taip pat trenkė delnu į galvą.

Įniršęs K.Tukacinskis išsitempė trylikametį iš globėjos buto. Tempdamas laiptais vyras berniukui dar kelis kartus ranka trenkė į veidą, jį smaugė, stumdė, bandė numesti per laiptų turėklus.

Pastumtas vaikas atsitrenkė į metalines namo laiptinės duris.

Į namo kiemą ištemptą paauglį K.Tukacinskis parklupdė prieš žmonos sūnų, spyrė į šoną, smogė kumščiu į veidą.

Smurtą patyrusį paauglį apžiūrėję ekspertai konstatavo, kad jam buvo suduota ne mažiau kaip aštuonis kartus. Sumušimo vietose atsirado kraujosrūvos. Įniršo pamatęs apsiverkusį vaiką

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta M.Katunskytė-Tukacinskaja paaiškino, kad pyktis užvirė, kai šis trylikametis kieme nuskriaudė jos šešerių metų sūnų.

Pasak šiaulietės, paauglys jos sūnui liepė nusimauti kelnes ir nederamai elgtis.

Kai namo sugrįžęs vaikas papasakojo, kas nutiko kieme, M.Katunskytė nuėjo pas paauglio globėją ir pasakė, ką globotinis padarė jos sūnui.

Pasak M.Katunskytės-Tukacinskajos, kaimynė atsiprašė dėl nederamo globotinio elgesio, tačiau pats paauglys nieko nesakė, nors šį pokalbį girdėjo.

Kai į namus sugrįžęs ir apsiverkusį vaiką pamatęs K.Tukacinskis paklausė, kas nutiko, Monika jam viską papasakojo.

Tai išgirdęs K.Tukacinskis įniršo ir nuėjo aiškintis pas kaimynę. Įkandin nusekė ir žmona.

Pasak M.Katunskytės-Tukacinskajos, globėjos namuose užtiktas paauglys elgėsi įžūliai – spjovė jos sutuoktiniui.

Pareigūnų apklaustas trylikametis tvirtino prie šešiamečio berniuko nesikabinėjęs – neva šešiametis pats prisimynė kelnių klešnę ir jos smuktelėjo.

Paauglys sakė juokais dar timptelėjęs kelnes žemyn, bet jų mautis berniukui neliepė.

Duoto pažado neištesėjo

Kadangi ir M.Katunskytė-Tukacinskaja ir jos sutuoktinis kaltės neneigė, su nuskriausto paauglio globėja susitaikė ir įsipareigojo atlyginti neturtinę žalą, abu nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti.

Neturtinę žalą – 10 tūkstančių litų – Monika ir Kirillas Tukacinskiai įsipareigojo atlyginti iki 2014-ųjų spalio 1 dienos, tačiau pažado neištesėjo.

Nesulaukusi žadėtų pinigų, nukentėjusio paauglio globėja kreipėsi į teismą prašydama, kad byla dėl jos globotinio sumušimo būtų nagrinėjama iš naujo.

Pernai spalio 23 dieną į Šiaulių apylinkės teismo paskirtą posėdį M.Katunskytė-Tukacinskaja neatvyko, jai nebuvo įteiktas teismo šaukimas – teismo darbuotojai neturėjo į Jungtinę Karalystę gyventi išvykusios šiaulietės adreso.

Atsiuntė dvi pinigines perlaidas

Praėjusių metų pabaigoje teismas gavo M.Katunskytės-Tukacinskajos pasižadėjimą neturtinę žalą atlyginti dalimis – moteris žadėjo kas mėnesį mokėti po 500 litų.

Į teismo posėdį neatvyko ir šiuo metu Latvijoje gyvenantis K.Tukacinskis. Teismui vyras pranešė, kad iš Latvijos išvykti negali, kadangi prižiūri mažametę dukrą, dėl kurios globos su Monika vyksta teismo procesas.

Turto neturintis K.Tukacinskis nurodė per mėnesį tegaunąs 120 eurų, iš kurių jis turi išlaikyti ir dukrą.

Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvenanti ir dirbanti M.Katunskytė-Tukacinskaja teismui duomenų apie savo pajamas nepateikė.

Šiaulių apylinkės teisme taip ir nepasirodžiusi M.Katunskytė-Tukacinskaja paštu atsiuntė dokumentus, liudijančius, kad nuskriausto paauglio globėjai vieną kartą pervedė 162,60 eurų, o kitą kartą – 156,60 eurų.

Teismas bylos neatnaujino

Sulaukusi šių perlaidų, paauglio globėja kreipėsi į teismą ir pareiškė, kad nebereikalauja atnaujinti bylos jos globotinio skriaudikams, nes dalis neturtinės žalos jau atlyginta.

Teismas į šį prašymą atsižvelgė, todėl byla dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui nebuvo atnaujinta.

Tai reiškia, kad paauglio skriaudikams į teisiamųjų suolą sėstis nebeteks, tačiau jie vis tiek privalės atlyginti neturtinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.