Metų kaunietė Dovilė Bubnienė gelbėja krizės ištiktus vyrus

Kauno valstybinėje filharmonijoje vėlų šeštadienio vakarą paskelbta Metų kaunietė. Ja tapo 44 metų Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė ir viena jo steigėjų, psichologė Dovilė Bubnienė.

Metų kaunietė Dovilė Bubnienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Metų kaunietė Dovilė Bubnienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 22, 2015, 12:19 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:10 PM

„Esu labai laiminga, kad mane įvertino ir palaikė internetu balsavę kauniečiai bei komisija, jaučiuosi, kad tai, ką gyvenime darau, yra prasminga ir naudinga. Tiesa, prieš rinkimus maniau, kad Kaune yra daugybė veiklių, darbščių, kūrybingų, talentingų ir mylinčių žmonių, tai kodėl į juos turėčiau būti pasiūlyta aš? Juk nesu nei tokia garsi sportininkė kaip Rūta Meilutytė, nei tokia žinoma menininkė kaip Jolanta Šmidtienė, kurios tapo ankstesnių Metų kauniečių rinkimų nugalėtojomis. Šie rinkimai man buvo tikras iššūkis“, – atvirai kalbėjo nugalėtoja.

Prieš dešimt metų Vyrų krizių centrą Kaune, o vėliau ir Utenoje, Šiauliuose bei Marijampolėje įsteigusi moteris tikino, jog svarbiausia jos misija – padėti krizės ištiktiems vyrams ir jų šeimoms. Centre pagalba vyrams teikiama nemokamai.

„Laiku suteikta pagalba vyrui gali pagerinti visos jo šeimos gyvenimą, padėti įveikti sudėtingas gyvenimo situacijas. Dirbame ir su artimoje aplinkoje smurtaujančiais vyrais. Pagalbą teikiame ir tiems, kurie patys iš artimų asmenų patiria smurtą“, – apie savo veiklą pasakojo D.Bubnienė.

Moteris taip pat yra aktyvi Kauno apygardos Probacijos tarnybos savanorė, Kauno miesto šeimos tarybos narė.

Metų kaunietės titulas moterį įkvėpė dar aktyviau eiti į priekį, imtis naujų darbų ir projektų.

Trečius metu organizuojamuose Metų kaunietės rinkimuose dėl pagrindinio titulo varžėsi šešios pretendentės.

Tarp jų – Kauno moters užimtumo informacijos centro direktorė Jūratė Puidienė, tarptautinio festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė, Kauno pedagogų kvalifikacijos centro vadovė Rasa Bortkevičienė, Kauno Kalniečių poliklinikos direktorė Virginija Gailienė, Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo pirmininkė pediatrė Virginija Lukšienė.

Organizatorių teigimu, šio renginio tikslas – paskatinti apsidairyti ir atkreipti dėmesį į šalia kiekvieno mūsų kuriančias, gydančias, mokančias, veikiančias ir mylinčias moteris.

Juk kiekvienas žmogus yra vertybė, tik dažnai jis deramai neįvertinamas. Darbų rutinoje paskęsta ir už kuklumo širmos dažnai slepiasi net ir pačios talentingiausios, geraširdiškiausios, darbščiausios bei veikliausios moterys.

Pretendentes į Metų kaunietės titulą siūlė kauniečiai ir šiam miestui bei jo ir jo gyventojų gerovei neabejingi žmonės.

Nugalėtoją ir kitas dalyves sveikino žinomi kauniečiai, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Moterys sulaukė ir Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo. Šalies vadovė į renginį neatvyko, tačiau atsiuntė vaizdo įrašą su sveikinimu.

„Noriu pasidžiaugti, kad yra tiek daug šaunių moterų. Tokios šventės ir pagerbia moteris, ir pakelia nuotaiką. Svarbiausia, kad Metų kaunietę renka patys miestiečiai. Svarbu, kad pastebimos šalia dirbančios, vaikus auginančios, kuriančios, besistengiančios moterys“, – teigė šalies vadovė D.Grybauskaitė.

Prezidentė sakė, kad Metų kaunietę galima vadinti visos Lietuvos moterimi, nes visi Kaune atliekami darbai ir kilusios iniciatyvos yra svarbios visai Lietuvai.

Šventėje nepamirštamų akimirkų dovanojo akordeono virtuozas Martynas Levickis ir styginių kvartetas „SinChronic“, berniukų choras „Dagilėlis“, Anželikos Cholinos šokio teatras, atlikėja Sigutė Stonytė ir jai akompanavęs Jurgis Karnavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.