Po dramatiškos kovos Kauno aktoriai pasidavė krepšinio legendoms

33:44. Tokiu rezultatu ketvirtadienio vakarą po labai nuotaikingų ir kartu dramatiškų krepšinio rungtynių senutėlėje Kauno sporto halėje šio miesto teatralų rinktinė nusileido prieš juos stojusioms krepšinio legendoms.

Kauno sporto halėje surengtas nuotaikingas Tarptautinės teatro dienos minėjimas.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno sporto halėje surengtas nuotaikingas Tarptautinės teatro dienos minėjimas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2015-03-26 22:37, atnaujinta 2018-01-08 04:45

Artėjančios Tarptautinės teatro dienos proga surengtos krepšinio varžybos nebuvo įprastos. Jos labiau priminė spektaklį nei tikrą sportinę kovą.

Iš viso buvo sužaisti trys kėliniai po 7 minutes. Atranka į teatralų rinktinę vyko atsižvelgiant į sportinius ir aktorinius sugebėjimus.

Teatralų ekipoje buvo galima išvysti aktorius Žaną Voronovą, Raimondą Baranauską, Joną Baranauską, Tomą Erbrėderį, Saulių Čiučelį ir daugybę kitų.

Krepšinio aikštelėje pirmieji prieš teatralus kovėsi legendiniai krepšininkai Virginijus Jankauskas, Darius Dumavičius, Anatolijus Čupkovas, Arvydas Venslovas, Robertas Ragauskas, Mindaugas Lukošius, Antanas Čižauskas.

Antrame kėlinyje aktorių varžovais tapo būsimos krepšinio legendos -jaunieji Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtiniai, o trečiame kėlinyje teatralai rungėsi su moterų krepšinio rinktine.

Nors aktoriai žaidė išradingai kurdami užtvaras ir į aikštę išbėgdami ne po penkis, o kone visa komanda, tai nepadėjo pelnyti pergalės.

Kiekvienos minutės pertraukėlės metu žiūrovams buvo surengtas žiūrovams skirtas šou. Tačiau jie neišvydo į aikštelę išbėgančių šokėjų.

Publiką linksmino profesionalių aktorių, dainininkų ir baleto meistrų pasirodymai. Žalgiriečių ir teatralų krepšinio rungtynės prieš keletą dešimtmečių Kaune buvo įprastos. Pažiūrėti aktorių ir krepšininkų kovų į Kauno sporto halę ateidavo tūkstančiai žiūrovų.

Pavyzdžiui, 1979 metais į Kauno sporto halę susirinko 4 tūkst. žiūrovų. Tačiau tradicija pamažu nunyko ir nutrūko maždaug prieš 20 metų.

Atgaivinti linksmas teatralų ir krepšininkų kovas nutarta pernai, tuomet varžybos įvyko Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur susirinko kone pilna salė žiūrovų. Rungtynes prieš „Žalgirio“ krepšininkus laimėjo aktoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.