Prezidentui Valdui Adamkui suteiktas išskirtinis titulas

Gyventi Vilniuje – ne tik teisė, bet ir pareiga. Žmonės, kuriems tai viena gyvenimo taisyklių, yra susibūrę į Vilniaus klubą. Penktadienio vakarą garbingas Vilniaus klubo garbės nario titulas buvo suteiktas prezidentui Valdui Adamkui.

Prezidentas Valdas Adamkus (kairėje) ir Vilniaus klubo tarybos pirmininkas Alvydas Žabolis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prezidentas Valdas Adamkus (kairėje) ir Vilniaus klubo tarybos pirmininkas Alvydas Žabolis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:57 AM

„Mes dairomės į asmenybes, kurios įkvepia, yra pasiekusios savo profesinių aukštumų. Garbės nario titulas jau suteiktas operos dainininkui Virgilijui Noreikai. Prezidentas Valdas Adamkus, Vilniaus klubo narių nuomone, puikiai atspindi piliečio idealą“, – sakė Vilniaus klubo tarybos pirmininkas Alvydas Žabolis.

Kita vakaro Umiastovskių rūmuose dalis – tai labdaros aukcionas. Buvo pateikta daug žymių dailininkų – Medos Norbutaitės, Onos Paliukienės, M.Povilo Vilučio, Arvydo Kašausko, Editos Suchockytės, Dalios Kasčiūnaitės ir kitų autorių darbų. Surinktos lėšos bus skiriamos toliau gražinti Umiastovskių rūmus.

Vilniaus klubas 25 metams juos gavo avarinės būklės su sąlyga, kad rūmai bus atstatyti. 30 metų nešildomas ir apgriuvęs pastatas šiandien jau geba po savo stogu priimti šventes. Kai kas restauruojama, kai kas gražiai konservuojama – šis iššūkis tikras išbandymas Vilniaus klubo bendruomenei, tačiau ji puikiai su tuo tvarkosi.

Vilniaus klubas bendrai veiklai susibūrė 1998 metais, suvienydamas verslo, kultūros, politikos atstovus, siekiančius ne tik geriau pažinti Lietuvos sostinę, bet ir prisidėti prie jos gražinimo bei kultūrinio gyvenimo įvairovės. Tuo labiau, kad ilgainiui jo susibūrimų ir renginių vieta tapo vertingas, valstybės saugomas miesto architektūros ir istorijos objektas – XVIII amžiuje statyti grafų Umiastovskių rūmai Trakų gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.