Geriausia aktore pripažinta Aistė Diržiūtė spindėjo elegancija

Iškilmingoje valdovų rūmų salėje, Vilniuje, antradieno vakarą buvo išdalinti keturi apdovanojimai už nuopelnus kino srityje. Lietuvos kino industrijos vakaro šventėje lankėsi garsūs šalies aktoriai, režisieriai be garbūs kino industrijos svečiai iš užsienio.

Su garbingu apdovanojimu Aistę Diržiūtę sveikino ir mylimasis Saulius Baradinskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Su garbingu apdovanojimu Aistę Diržiūtę sveikino ir mylimasis Saulius Baradinskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-31 22:11, atnaujinta 2018-01-07 20:41

Vienas apdovanojimų – geriausios kino aktorės – atiteko Aistei Diržiūtei, kuri atliko pagrindinį vaidmenį Alantės Kavaitės filme „Sangailės vasara“. Garbinga statulėlė A.Diržiūtei buvo suteikta žiūrovų sprendimu. 

Šiam apdovanojimui taip pat buvo nominuotos Jurga Šeduikytė ir Severija Janušauskaitė.

A.Diržiūtė į renginį atvyko su savo mylimuoju Sauliumi Baradinsku, kuris vienas pirmųjų ir sveikino aktorę gavus apdovanojimą. Plačiomis šypsenomis pasipuošusi pora atrodė itin elegantiškai. A.Diržiūtė buvo pasipuošusi subtilia juoda suknele ir juodais klasikiniais aukštakulniais.

Šventėje nepasirodė geriausiu aktoriumi išrinktas Marius Repšys. Ričardo Marcinkaus ir Simono Aškelavičiaus filmo “Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ žvaigžde tapęs aktorius savo padėkos kalbą buvo paruošęs iš anksto – jis su šventės svečiais sveikinosi iš ekrano.

Šį apdovanojimą M.Repšys nunešė iš aktorių Vytauto Kaniušonio ir Andriaus Žiūrausko panosės.

Antradienio vakarą taip pat buvo apdovanotas pats žiūroviškiausias lietuviškas filmas. Žiūrovų balsavimas nulėmė, kad žiūroviškiausiu praėjusių metų filmu buvo išrinktas „Gyvenimas yra šventas“, kurį sukūrė Andreaso Dalsgaardo, Nicolaso Servide, Vivanos Gomez režisierių trijulė.

O šešių užsienio kino kritikų sprendimu geriausiu metų filmu tapo ir specialų kino kritiko Sauliaus Macaičio apdovaojimą pelnė Abderrahmane Sissako filmas „Timbuktu“.

Apdovanojimas suteiktas ir geriausiam studentškam filmui. Šios nominacijos statulėlę už kino juostą „Pakeleiviai“ atsiėmė jaunasis režisierius Linas Mikuta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.