Išradingos lietuvės margutis privers jus nusišypsoti

Jungtinėje Karalystėje, Kembridže grafikos dizainą ir iliustraciją studijuojanti Oksana Piroženko savo artimuosius ir draugus švenčių proga nustebino itin išradingai numargintu margučiu. Spalvingas ir išskirtinis ir labai tikroviškas viščiuko piešinys ant trapaus lukšto sulaukė daug pagyrų moters socialinio tinklo paskyroje.

Menininkės rankose gimęs margutis tikrai privers jus nusišypsoti.<br>O.Piroženko nuotr.
Menininkės rankose gimęs margutis tikrai privers jus nusišypsoti.<br>O.Piroženko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2015, 12:55 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:30 AM

„Studijuoju privačiame universitete „Cambridge School of Visual & Performing Arts“, bet gyvendama ten čia, stengiuosi nepamiršti ir lietuviškų tradicijų, šventėms marginu margučius“, – sakė O.Piroženko ir pridūrė, kad šiemet švęsti Velykų su šeima nepavyko, bet į Lietuvą sugrįšianti po švenčių ir tuomet pavyks pabūti keletą dienų su artimaisiais.

O.Piroženko prisipažino, kad duonai užsidirba piešdama realistiškus žmonių portretus. „Portretus piešiu dažnai, mėgstu aplinkinius stebinti savo darbais. Tiesa, kai kilo sumanymas taip numarginti kiaušinį, neturėjau po ranka tinkamų priemonių, tad naudojau viską, ką pavyko surasti – spalvotus pieštukus, tušinukus ir net akių šešėlius“, – apie pusę valandos trukusį kūrybinį procesą pasakojo pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.