Paramos koncerte garsiausi atlikėjai tapo pasakų herojais

Antrąją Šv. Velykų dieną garsiausi Lietuvos atlikėjai paramos koncerte „Mama, Tu ne viena!“ kvietė visus geros valios žmones padėti vargstančioms mamoms užauginti vaikus – kad kuo mažiau mažųjų patektų į globos namus ir jie galėtų užaugti sveikais ir laimingais Lietuvos piliečiais. Paramos koncerto metu buvo surinkta daugiau nei 82 tūkt. eurų. 

Koncerto akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Koncerto akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-06 20:06, atnaujinta 2018-01-07 10:51

Pirmąjį paramos koncertą, skirtą vienišoms, likimo nuskriaustoms, mamoms patikėta vesti trims žinomiems žmonėms. Su TV3 žiūrovais šįvakar sveikinosi kunigas Ričardas Doveika ir aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Į žiūrovus kreipėsi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Mielos mamos, jumis didžiuojasi jūsų vaikai, didžiuojasi visa Lietuva. Kviečiu visus atverti savo širdis gerumui ir prisijungti prie šios prasmingos akcijos.“

Paramos koncerte apsilankęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius prisipažino vaikystėję mėgęs pasakas ir atskleidė, jog tebešiol tiki, kad gerumas nugali visas kliutis. 

Kviesdamos padėti likimo nuskriaustoms herojėms, šalies muzikos žvaigždės atliko gražiausius muzikinius kūrinius ir stebino teatralizuotais pasirodymais. Lietuvos įžymybės įkūnijo garsiausių pasakų herojais. Štai, Karina Krysko tapo Hariu Poteriu, Deivis su žmona Renata meistriškai suvaidino pasaką „Snieguolė ir septyni nykštukai“, ūgiu Guliveriui nosį nušluostė grupės „Magnit“ narės.

Vitalijus Cololo tapo žaliuoju Šreku, Andrius Žiūrauskas po sceną skraidė lyg Karlsonas, o Rytis Cicinas įsijautė į Karibų pirato vaidmenį. Gražiausiomis dainomis įžymybės ragino tikėti, kad net ir skaudžiausios gyvenimo istorijos gali turėti laimingą pabaigą.

Žiūrovai išvydo ir ypač jautrias istorijas, kurių herojės – vienišos mamos, patiriančios ar patyrusios smurtą šeimoje, moterys, kurios buvo išnaudotos ar net parduotos, mamos, neišgalinčios išlaikyti savo vaikų, moterys, patyrusios skaudžias nelaimes ar atžalų susilaukusios būdamos itin jaunos.

Koncerte – nemažai įdomybių. Štai, aukoti panorę geraširdžiai ne tik palaiko gražią iniciatyvą, bet ir gauna neeilinę progą pabendrauti su garsenybėmis. Skambindami nurodytais telefono numeriais aukotojai gali pasirinkti, su kuo nori pasikalbėti. Kitame laido gale – humoristas Justinas Jankevičius, vyskupas Kęstutis Kėvalas, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė, „Chorų karų“ komisijos narys Vytautas Lukočius bei atlikėjai Merūnas Vitulskis ir Liveta Kazlauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.