Andrius Rimiškis nebelepina žmonos kava ir pusryčiais lovoje

Dainininką Andrių Rimiškį (28 m.) nuo vaikystės kankina nemiga. „Vos atsigulu, ima plaukti didžiausi minčių srautai“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ guodėsi vyras ir pridūrė, kad puikaus miego pavydi dvejais metais jaunesnei žmonai Vaidai.

Užklupus nemigai A.Rimiškis kuria dainas.<br>A.Kubaičio nuotr.
Užklupus nemigai A.Rimiškis kuria dainas.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Apr 11, 2015, 5:02 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:30 AM

Prieš keletą metų statybų verslą plėtojusį ir bankrutavusį A.Rimiškį buvo išvarginęs teismų maratonas.

2005-aisiais LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes“ laimėjęs dainininkas teigė vėl pasinėręs į kūrybą. O didžiausią palaimą jaučia bendraudamas su žmona ir ketverių metų dukterimi Lėja.

„Kadaise buvo daug noro imtis verslo, daug šlovės, daug dėmesio, daug pinigų. Tačiau entuziazmas ir patirties trūkumas pakišo koją.

Dabar nenoriu niekur skubėti. Džiaugiuosi, kad turėjau ir karčios patirties, nes užsiauginau tvirtesnę odą“, – sakė A.Rimiškis.

– Mažai rodotės viešumoje. Kuo šiuo metu užsiimate?

– Pastaruoju metu nedaug koncertuoju. Kuriu dainas naujam albumui, kurį ketinu netrukus išleisti. Be to, svarstau kelis darbo pasiūlymus.

– Iš kur semiatės įkvėpimo kūrybai?

– Iš aplinkos, iš šeimos, iš patirties, iš ne itin malonių įvykių. Su šeima turėjome ištverti nelengvą teismų maratoną, tad dabar pagaliau dvasiškai atsigaunu, plūsta meninės idėjos.

– O ar gerai miegate?

– Su miegu man sunku. Baltai pavydžiu žmonai Vaidai, kuriai pavyksta lengvai užmigti.

O aš nuo pat vaikystės blogai miegu. Kai atsigulu, ima plaukti didžiausi srautai minčių. Be to, naktį girdžiu kiekvieną garsą.

Kol vartausi, ima švisti. O miego užsimanau apie 10 valandą ryto, kai jau reikia keltis. Kai taip išvargstu, tik kokią trečią naktį pamiegu.

– Gal ir dainas kuriate naktį?

– Tikrai ne kartą esu atsikėlęs su idėja ir puolęs užsirašinėti, bijodamas vėliau užmiršti. Nakties tyla skatina mąstyti.

– Ar mėgstate gulėdamas lovoje žiūrėti televizorių?

– Apskritai nemėgstame žiūrėti televizoriaus. Nebent kokį įdomesnį renginį transliuoja arba filmą rodo. Tačiau tai darome svetainėje, o ne miegamajame.

– Su kuo lova dalijatės mieliausiai?

– Žinoma, kad su žmona. Su kuo gi daugiau? Dukrytė turi savo kambarį.

– Kai atsibundate, ką maloniausia matyti?

– Pirmiausia malonu matyti gražią dieną pro langą, išgirsti jau atsikėlusią dukrytę, pamatyti šeimą. Gera pajusti, kad visiems puiki nuotaika. Tada užplūsta rytinė energija – norisi šokti ir ko nors imtis.

– Ar patinka pusryčiauti lovoje?

– Pirmaisiais draugystės metais dažnai kartu romantiškai pusryčiaudavome lovoje, nešdavome kavos vienas kitam. Vėliau vis rečiau tai darydavome. Kai šeima pagausėjo, pusryčiai tapo tarsi šventu dalyku – atsikeliame, nusiprausiame ir sėdame prie stalo.

– Kada pastarąjį kartą žmoną lepinote atnešdamas kavos į lovą?

– Neseniai. Kartais ji dar saldžiai miega, o jau reikia keltis, tai einu žadinti su kvepiančia kava, kad atsikeltų geros nuotaikos.

– Šalia ko arba kurioje vietoje niekada nenorėtumėte atsibusti?

– Nenorėčiau atsibusti visiškai vienas. Kartais koncertuojant tenka nakvoti ne namuose. Man būtų sunku gyventi vienam, o atsibudus suprasti, kad šalia nieko nėra. Esu šeimos žmogus.

– Kas jums buvo svarbiausia įsirengiant miegamąjį?

– Svarbu viskas: gražios spalvos, užuolaidos. Svarbu, kad nebūtų laikrodžio. Svarbu ir baldų išdėstymas. Išbandėme daugybę lovos vietų, kol radome tą, kurioje geriausiai išsimiegame.

Neseniai atnaujinome visus kambarius. Nemėgstu prieblandos, vakarais užsidegu visas įmanomas šviesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.