Du kartus išsiskyrusi R. Čivilytė: „Laikausi celibato“

Dainininkė Rosita Čivilytė (49 m.) sako aiškiai žinanti, koks vyras galėtų būti šalia jos. Tačiau pasinerti į naujus santykius moteris neskuba – trukdo baimė, kad ir vėl nepasiseks, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Rositos santuoka su Č.Gabaliu iširo dėl vyro neištikimybės.<br>R.Neverbicko nuotr.
Rositos santuoka su Č.Gabaliu iširo dėl vyro neištikimybės.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 8:20 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:58 PM

Dvi dukras – Patriciją (16 m.) ir Agnetą (33 m.) – užauginusi R.Čivilytė pastaruoju metu švyti iš laimės. Žinoma dainininkė tvirtina laimę radusi ne vyro glėbyje.

„Dauguma vyrų, kurie buvo šalia, stengdavosi mane pakeisti, bet aš keistis nenorėjau“, – LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“ apie nesėkmingus santykius pasakojo R.Čivilytė.

Gal užmegzti tvirtus ryšius trukdo vaikystės prisiminimai apie sudėtingus tėvų santykius?

Rosita su motina buvo artimos. Tačiau mergaitė nuolat buvo įtraukiama į tėvų konfliktus. Dainininkė vis dar jaučia kaltę, kad tada negalėjo padėti motinai.

Profesinių laimėjimų šiai dainininkei galėtų pavydėti daugelis kolegų. Ji yra pelniusi ne vieną muzikos apdovanojimą. Jos vokalo pamokas lankė Donatas Montvydas, Monika Linkytė, Evelina Sašenko, Milita Daikerytė ir daug kitų garsių šalies atlikėjų. Savo mokiniams ji tokia pat reikli kaip sau.

Išskirtinio balso R.Čivilytė vaikystėje nesvajojo tapti dainininke, bet nuo pradinių klasių per šeimos šventes buvo sodinama prie pianino, dainuodavo ir linksmindavo svečius.

„Vėliau gyvenimas susiklostė taip, kad privalėjau užsidirbti pinigų. O užsidirbti galėjau darydama tai, ką geriausiai moku, – dainuodama“, – prisiminė Rosita.

Būdama vos 17 metų R.Čivilytė pateko į suaugusiųjų pasaulį – susilaukė dukters Agnetos. Jaunai motinai reikėjo pasirūpinti ne tik savimi, bet ir kūdikiu.

Rosita nusprendė pabandyti laimę – dalyvavo dainininkų perklausoje ir pateko į viešbučio „Lietuva“ naktinio klubo trupę.

Tai nebuvo prestižinė scena, tačiau tuo metu joje dainavo Birutė Dambrauskaitė, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė.

Gavusi darbą R.Čivilytė džiaugėsi, kad gali išmaitinti dukrą. Kai Agnetai sukako penkeri, Rosita vesdavosi ją į darbą. Kol motina dainuodavo, mergaitė miegodavo ant šokėjų drabužių krūvos.

„Ji pavargdavo, tačiau dar labiau nei miego norėjo būti šalia manęs“, – apie dukters vaikystę pasakojo R.Čivilytė.

Dauguma naktiniame bare besilinksminančių vyrų buvo įkyrūs. Kai kurie beveik jėga verždavosi į artisčių persirengimo kambarį, primygtinai kviesdavo prie stalo. Tokios linksmybės trukdavo iki paryčių.

„Stengdavausi jų vengti, tačiau ne visada pavykdavo. Tuose pasilinksminimuose būdavo bendraujama tuščiai. Tiesa, ten susipažinau su kai kuriais kolegomis, su kuriais bendraujame iki šiol“, – prisiminė dainininkė.

Naktiniame bare jauną atlikėją pastebėjo kompozitorius Gintautas Abarius ir įžvelgė išskirtinį talentą. Jis nukreipė Rositą į tarptautinį dainų konkursą Jūrmaloje. Ten lietuvė iškovojo pagrindinį prizą.

Nuo to laiko dainininkės gyvenimas pasikeitė, ją lydėjo sėkmė ne viename konkurse užsienyje, pasipylė kvietimai koncertuoti Rusijoje, Ukrainoje. Muzikos kritikai tvirtina, kad ji galėjo tapti tokio ryškumo žvaigžde kaip latvė Laima Vaikulė.

„Uždirbdavau daug, galėjau nusipirkti brangius kailinius, tačiau kas iš jų? Tokiu gyvenimu nebuvau patenkinta. Kartais pasvarstau, kad pramogų verslui esu netinkama“, – prisipažino Rosita.

Vokalo mokytoja dirbanti dainininkė sakė, kad ir dabar jos honorarai nemaži. Ji svajoja apie nuosavą namą, kuriame galėtų įsikurti su dukra Patricija ir tėvu.

Rositos motiną pasiglemžė vėžys. Jai susirgus dainininkė atsisakė pelningų koncertų ir grįžo į Vilnių slaugyti. Šeima jai buvo svarbesnė už karjerą.

„Mes buvome labai artimos, tačiau tuo pat metu mūsų santykiai buvo įtempti. Iš vaikystės atsimenu, kad ji mane įtraukdavo į savo konfliktus su tėvu. Iki šiol jaučiu kaltę, kad nesugebėjau tada padėti motinai“, – prisipažino moteris.

Ko gero, dėl tų išgyvenimų Rosita dar stipriau troško sutikti mylintį vyrą, sukurti darnią šeimą ir auginti vaikus. Vis dėlto ne visos moters svajonės pildėsi.

Santuoka su dainininku Česlovu Gabaliu, kuris įsivaikino Rositos dukrą, praėjus ketveriems metams nutrūko dėl vyro neištikimybės.

Vėliau dainininkė ištekėjo už baleto šokėjo Ramūno Gedmonto ir pagimdė dukrą Patriciją. Ši santuoka taip pat po ketverių metų sugriuvo.

R.Čivilytė keletą metų palaikė audringus santykius su jaunesniu dirigentu Modestu Pitrėnu.

„Taip ir nesutikau žmogaus, kuris mane galėtų priimti tokią, kokia esu. Kažkodėl visi sutikti vyrai norėdavo mane keisti, o aš nesileisdavau.

Galiu pakeisti savo požiūrį, galiu kai ką nutylėti, ko nors nedaryti, bet savęs pakeisti negaliu“, – kalbėjo dainininkė.

Atlikėja teigė norėjusi būti gerbiama kaip moteris ir kaip asmenybė.

„Galbūt vyrams atrodydavo, kad jiems keliu pernelyg dideles sąlygas, – svarstė R.Čivilytė. – Tačiau didžiąją dalį buities darbų visuomet prisiimdavau aš.“

Moteriai teko pačiai rūpintis finansine ne tik savo, bet ir dukrų gerove.

Ji pasakojo iki šiol mėginanti per teismus išsireikalauti alimentų Patricijai iš jos tėvo R.Gedmonto.

Šiuo metu dainininkė atrodo pasikeitusi – jos akys švyti. Tad aplinkiniai ėmė svarstyti, ar tik ji nėra įsimylėjusi.

„Laiminga esu todėl, kad nepatiriu vidinių dramų, nesistengiu žūtbūt surasti žmogaus, su kuriuo norėčiau sukurti šeimą. Dabar suprantu, kad iš tiesų esu laisva“, – aiškino garsi moteris.

Ji sakė pagaliau nusprendusi daugiau laiko skirti sau, o ne kitiems. Atlikėja lanko baseiną ir grožio salonus, daug skaito.

„Man gera, kad nederinu savo gyvenimo prie mamos, tėčio, brolio. Tai yra mano gyvenimas ir jis labai žavus“, – šypsojosi R.Čivilytė.

Ji sakė, kad sąmoningai laikosi celibato ir į rodomą vyrų dėmesį reaguoja tik šypsena.

„Ignoruodama vyrus jaučiu malonumą. Bet jis, žinoma, turi ribas. Kartais pagalvoju: gal reikia išbandyti naujus santykius? Tačiau trikdo baimė, kad vėl nepasiseks“, – prisipažino dainininkė.

Su kokiu vyru ji išdrįstų pamėginti kurti santykius?

„Aš tiek daug kartų apie tai galvojau. Žinau tik viena – jis turėtų būti stipresnis už mane“, – atsidususi nusišypsojo R.Čivilytė.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.