Į parodos atidarymą Andrių Užkalnį atlydėjo jauna daili mergina

Trečiadienį Oslo namų meno erdvė atvėrė duris Andriaus Užkalnio fotografijos parodos atidarymo šventei. Vienas skaitomiausių Lietuvos autorių į pirmąją fotografijų parodą sukvietė geriausius bičiulius. Patį A.Užkalnį į šventę atlydėjo muzikos apžvalgininkė Fausta Marija Leščiauskaitė. Jauną žavią merginą Andrius pristatė kaip savo draugę. 

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 7:21 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:42 PM

Žurnalisto surengta paroda, kuriai jis suteikė skambų pavadinimą „Asmeninis Jėzus“, – tai dar vienas šuolis Andriaus karjeroje. 

Fotografija A.Užkalnis užsiima jau ilgą laiką. Nors ir ne šis rašytojo hobis pakėlė jį į aukštumas, negalime neigti, jog ir fotografijoje jis turi gyslelę.

20 skirtingų nuotraukų, kurias pats autorius įvardino kaip spalvotus vaizdinius, traukė kiekvieną užsukusį į parodą. Vienuose jų pavaizduoti indai, kituose gamta, bet patį renginio kaltininką susimąstyti verčia nuotrauka, kurioje ant sniego padangomis išraižytos širdys. Anot autoriaus, angelas sparnais išraižė padangas. Kad ir kaip aršiai ir kandžiai vyras kritikuoja, šiais savo darbais jis atskleidžia visai kitokią savo meniškąją pusę. 

Fotografijose perteikti vaizdiniai spinduliuoja emocijomis ir šiluma. Kasdienybės rutinoje besisupančius daiktus, kurių mes tiesiog nebepastebime, ir vaizdinius Andrius perteikė taip, tarytum, jie būtų svarbiausios gyvenimo detalės.

Galerijos kuratoriaus, menininko Sauliaus Paukščio, idėja eksponuoti A.Užkalnio nuotraukas, darytas ne tik profesionaliais fotoaparatais, bet ir išmaniuoju telefonu, buvo rizikinga, bet vis dėlto vykusi.

Galite peikti ar žavėtis A.Užkalniu, bet jo kūryba nė vieno nepalieka abejingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.