A. Valinskas: „Man gėda, kad ant Šapranausko kapo nėra paminklo“

Dveji metai po netekties, tačiau kol kas ant kapo – tik medinis kryžius su šviesaus atminimo aktoriaus Vytauto Šapranausko gimimo ir mirties datomis.

Arūnas Valinskas (kairėje) pasiryžęs solidžiau įamžinti šviesaus atminimo Vytauto Šapranausko atminimą.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Arūnas Valinskas (kairėje) pasiryžęs solidžiau įamžinti šviesaus atminimo Vytauto Šapranausko atminimą.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:38 PM

„Jeigu iki vasaros paminklo vis dar nebus, mes jį užsakysime“, – teigė televizijos laidų vedėjas Arūnas Valinskas.

Tai jis aptarė su bičiuliu dainininku Žilvinu Žvaguliu.

„Tiesą sakant, man šiek tiek gėda“, – prisipažino A.Valinskas, vis dar neatmetantis sumanymo solidžiau įamžinti draugo atminimą.

Ne tik jis – daug V.Šapranausko draugų yra pasirengę padėti šeimai kuriant paminklą. Tik štai niekaip nepavyksta su niekuo, tarkim, aktoriaus sūnumi Gyčiu Šapranausku, susisiekti.

Prieš metus aktoriaus sūnus buvo prasitaręs, kad paskutinė dovana tėvui galėtų būti granitinis kėdės formos paminklas. Tiesa, daugiau apie šią idėją ir skulptorių, kuriam būtų patikėtas šis projektas, G.Šapranauskas viešai neatviravo.

„Vis dėlto tai, kas laikina, negali tapti amžina. Paminklas gali būti iš akmens, vario, medžio ar bet kokios kitos medžiagos, tačiau kryžius, pastatytas ant kapo laidotuvių dieną, tikrai yra tik laikinas ženklas“, – sakė A.Valinskas.

Jis su draugais nusiteikęs siekti permainų, tik baiminasi, kad velionio šeima vėliau gali paprieštarauti, todėl norėtų jų nuomonę išgirsti prieš pradėdami darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.